Teamlederne trygger pasientsikkerheten ved Smøla sykehjem

Smøla kommune deltok i perioden 2016-2018 som en av totalt 5 kommuner i Helsedirektoratets satsing på å bli en «Pasient- og brukersikker kommune.» Viktige tiltak var å skape kultur for forbedring, systematisere arbeidet med pasientsikkerhet og skape varige strukturer for pasientsikkerhet.

Gjennom pasientsikkerhetskampanjen «I trygge hender” ble det utviklet mange ulike tiltakspakker for ivaretaking av pasientsikkerhet både i spesialist- og i kommunehelsetjenestene.

En viktig erfaring i Smøla kommune var å tydeliggjøre ansvar og roller for oppfølging og etterlevelse av tiltak.

I Smøla Sykehjem ble det arbeidet med å etablere og utvikle ansvarsområder for teamlederne. Men etterhvert har det blitt endringer både i bemanning og inndeling av sykehjemmet, og organiseringen er nå revitalisert.

Over fra venstre: Sonja Sørøy, teamleder somatisk avdeling Rød, Synøve Jota Gulla, fungerende avdelingsleder Smøla Sykehjem, Unni Betten, teamleder somatisk avdeling Blå, Ann-Cathrin Hepsø, teamleder Somatisk korttidsavdeling og Anne Karin Jota, teamleder ved skjermet avdeling.

Alle teamene bruker tavler i pasientsikkerhetsarbeidet. Mens det er primærkontaktene som har ansvar for å følge «sine» pasienter har teamlederne en mer helhetlig ansvar for at arbeidet drives framover etter planen.

Alle teamledere er Helsefagarbeidere/ Hjelpepleiere. Samtidig har alle team en eller flere sykepleiere som gir faglig støtte i tiltak og pasientoppfølging.

Teamlederne sørger for å etterse at alle pasienter på de respektive teamene har oppdaterte tiltaksplaner, brukerstatus og funksjonsbeskrivelse og mye mye mer.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s