Brannforebygging på Smøla

Vi har tidligere skrevet om samarbeidet om brannforebygging mellom Nordmøre Interkommunale Brann og Redning -NIBR- og Smøla kommune.

Koordinator Karin Munck og Helse- og omsorg har hatt flere møter om ulike tiltak. Før jul 2022 ble det også gjennomført en ikke varslet evakueringsøvelse for beboere på pensjonærheimen. På dagens møte 21.februar 2023 ble blant annet denne viktige øvelsen evaluert.

Bildet over er fra dagens samarbeidsmøte mellom NIBR og Helse – og Omsorg Smøla. Her presenterer koordinator Karin Munck virkemidler og tiltak for brann- og skadeforebygging. Fra venstre: Lisa Foss, brannvernleder Smøla sykehjem. Merete Stensø, brannvernleder Hjemmetjenesten. Karin Munck, NIBR og Hanne Roksvåg, velferdsteknologikoordinator. Foto: Inger-Lise Lervik.
Over: skjermdump av nettsiden «Branntips» hvor kan hvem som helst melde sin bekymring for egen og andres brannsikkerhet.

Risikogrupper
Nordmøre og Romsdal brann og redning skriver at 3 av 4 branndøde tilhører risikoutsatte grupper, 9 av 10 omkommer i bolig og at halvparten av disse mottok kommunale tjenester i hjemmet.

De skriver videre at: «Risikofaktorer for bolig- og dødsbranner viser seg å være høy alder, nedsatt mobilitet, psykisk lidelse, kognitiv svikt, samt vaner som rus- og alkoholmisbruk og røyking. Høy alder og røyking utgjør de største risikofaktorene for å omkomme i brann, og for en person over 85 år som røyker er det hele 45 ganger høyere risiko for å omkomme i brann sammenlignet med den generelle befolkningen.»

Koordinator Karin Munck har videre introdusert «Skadeforebyggende forum» for Helse- og omsorg på Smøla. Det er en nasjonal møteplass for aktører som er opptatt av å redusere antall ulykker som fører til personskade, et nettverk som bygger bro mellom offentlig, privat og frivillig sektor og en katalysator for handling.

Skjermdump Skadeforebyggende Forum- SkaFor

I det videre samarbeidet mellom NIBR og Helse- og omsorg vil vi blant annet samarbeide om kompetanseheving i personalgruppen. Smøla Helse/ og omsorg setter svært stor pris på den faglige støtten vi får av NIBR ved Karin Munck. Vi er helt sikre på at samarbeidet bidrar til økt trygghet for mange som er ekstra sårbare.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s