Over 100 personer på foredrag!

Maja Skogstad og Susann Stave fra Barnematbyen.

Mandag 13. februar og tirsdag 14. februar ble det arrangert to foredrag på Smøla. Et foredrag rettet mot barn og unge og det andre foredraget rettet mot voksne. Ernæring er viktig for alle og nå blir det satt mer i fokus enn noensinne. Folkehelsen har utfordringer knyttet til ernæring og frisklivssentralen på Smøla ønsker å tilegne innbyggere mer kunnskap om ernæring.


Barnematbyen holdt foredragene. Maja Skogstad og Susann Stave har master i samfunnsernæring. Dyktige fagfolk med lidenskap for ernæring. Ernæring er tett knyttet opp til flere av våre livsstilssykdommer og burde være mer i fokus når man skal endre levevaner, forbedre egen helse og forebygge sykdom.

Helsefremmende

På foredragene var barnehage og skole representert. Foresatte og fagpersoner var tilstede. Frisklivssentralen ønsker å bidra til gode, forebyggende vaner i tidlig alder. Mathelsen er viktig for alle barn, fra barnehage og til slutten av tenårene. Foredragene trakk også inn litt om matindustrien og hvordan vi som mennesker blir påvirket av forskjellig typer markedsføring.

«Det er ikke bare barna våre som trenger god mathelse, det er like viktig for oss voksne.» – Barnematbyen

På tirsdagskvelden fikk vi et innblikk i temaene ultraprosessert mat, matindustri, måltidsvaner, blodsukker og ikke minst viktigheten av råvarebasert mat. Det er gøy å arrangere foredrag når over 100 personer deltar. Det skaper engasjement og en pekepinn på at dette er et viktig tema å satse videre på.

Frisklivssentralen kommer i fremtiden til å arrangerer flere foredrag og kurs. Takk til Barnematbyen og alle fremmøtte.

Dette innlegget ble publisert i Folkehelse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s