Friskliv våren 2023

Da var tiden kommet for nye grupper og oppstart av friskliv.

Bildet ovenfor er fra en treningsøkt i Vindmølleparken!

I dag begynner 27 deltakere på friskliv resept med trening, samtaler, kurs og oppfølgning. På mandager foregår trening innendørs i Smølahallen. Balanse, koordinasjon, styrke, kondisjon, boksing, aerobic, step, yoga og pilates er bare noe av det vi prøver ut i hallen. På torsdager trener vi utendørs, gjerne ved Varden. Intervaller, utholdenhet, powerwalks, kjerne og styrketrening er noe av det vi gjennomfører ute. Av og til tar vi å legger treningsøkten nært et turområde rundt om på Smøla. Treningsøkter blir nøye tilpasset alle deltakere.

Friskliv resept er for alle voksne på Smøla som ønsker å endre livsstil, mestre hverdag- og arbeidsliv bedre, er sykemeldt eller i risiko og/eller har utfordringer knyttet til sin helsetilstand. Har du utfordringer knyttet til fysisk, psykisk eller sosial helse? Da kan frisklivssentralen bistå med støtte, veiledning og gi deg verktøy for å mestre hverdagen bedre.

Alle deltakere får individuelle samtaler og oppfølgning underveis. Det kan være samtaler rundt temaene ernæring, arbeidshelse, psykisk helse, mestring av hverdag og livsstilsendring. Frisklivssentralen kan denne våren tilby samtaler med deltakere, kurs innenfor stress og belastning samt ernæringsforedrag. Instruktører du kan møte på er fysioterapeut Ina, psykiatrisk sykepleier Ingri, familie- og parterapeut Guri og frisklivskoordinator Lillian.

Friskliv Ung

Nytt tilbud i Smøla! For alle barn i 5-7. klassetrinn. Oppstart: tirsdag 28.februar.

Det er behov for et helsefremmende og forebyggende tiltak for barn i Smøla. Friskliv ung er et kommunalt tilbud som frisklivssentralen drifter. Barna skal oppleve mestring gjennom aktivitet, lek og samhold. Vi starter med et prøveprosjekt, hvor 5-7. klassetrinn blir invitert til å delta på friskliv ung tirsdager kl. 14.10. Har du barn i denne alderen? Ikke for sent å melde på barnet, søknadsskjema finner du på helsesenteret, på Smølas hjemmeside eller bare ring telefonnummer nedenfor.

All aktivitet skal foregå i Smølahallen. Rett etter skoletid står instruktører klare til å ta imot barna. Vi starter med en liten matbit før aktiviteten. Vi fortsetter videre med 1 time lek og aktivitet, som alle barn kan være med på. Fra 15.45 til 16.15 går buss for barna som er med.

Tilbudet er gratis. Ta kontakt hvis du har et barn dette kunne være aktuelt for. Vi håper at tilbudet også blir mulig for flere barn i flere aldre etter hvert. Instruktører på disse øktene er fysioterapeut Ina, familie- og parterapeut Guri, fysioterapeut Katrine og frisklivskoordinator Lillian.

Frisklivssentralen på Smøla har flere arrangementer i løpet av våren 2023.

  • Vi ønsker å fremme gode vaner blant befolkningen.
  • Bidra til mestring blant barn, unge og voksne.
  • Forebygge livsstilssykdommer og øke livskvalitet.

Frisklivssentralen har base på Smøla helsesenter.
Tlf: 900 96 483
lillian.langset@smola.kommune.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s