Dagavdelingen er offisielt åpnet!

Smøla kommune har fått et flott nytt dagtilbud for hjemmeboende med demenssykdom. Avdelingen ble tirsdag offisielt åpnet med både inviterte gjester og åpent hus.

Avdelingen skal drives av Aud Jorunn Holmen i samarbeid med Ann Kristin Roksvåg Folde, konsulent ved Smøla sykehjem.

De to ønsket velkommen, og orienterte om planer for videre drift, og om sine visjoner. De ønsker å tilby trygghet og mestring for brukerne i et trivelig miljø. I tillegg skal pårørende få mulighet til støtte og avlastning gjennom dette tilbudet.

Over: ordfører Svein Roksvåg deltok på åpningen og ønsket lykke til med det videre arbeidet. Her flankert av Ann Kristin Roksvåg Folde (til venstre) og Aud Jorunn Holmen (til høyre) i forbindelse med at han overrekker blomster og gode ord på veien.

Over: flere inviterte gjester. Fra høyre: Kommunedirektør Birgit Eckhoff, kommunalsjef Ingeborg Jonsrud Dyrnes, vaktmester Olav Sørstrand, ordfører Svein Roksvåg og helt til venstre fungerende avdelingsleder ved Smøla sykehjem Synøve Jota Gulla.

Dagtilbud for hjemmeboende med demenssykdom ble et lovkrav i 2020. Arbeidet med etablering av dette tilbudet startet i 2019, og planen var å ta i bruk det aktuelle lokalet. Pga av pandemien måtte arealet benyttes til luftveisklinikk og teststasjon, og arbeidet med dagavdelingen ble utsatt til sommeren 2022.

I påvente av egnede lokaler dagopphold blitt gitt som et noe begrenset tilbud ved Smøla sykehjem. Men fra sommeren 2022 har det altså blitt lagt ned utallige arbeidstimer med rydding, oppussing, organisering og forberedelser for å kunne ta i bruk den nye dagavdelingen.

Over: bilde fra en av stuene. Denne er innredet med eldre møbler og gjenstander som skal skape minner og rammer for gode samtaler og trivelige stunder.
Over: detaljer fra stuen på forrige bilde.
Stue Nr 2 er innredet med nye møbler. Det er aktivitør Aud Jorunn Holmen som har stått for det aller meste av oppussingsarbeidet. Hun og Ann Kristin Roksvåg Folde har hatt en hektisk innspurt med å få alt klart til åpningen. I tillegg har Teknisk vakt og beredskap bistått med mange tiltak og praktiske løsninger.
Over: ansatte og besøkende på omvisning i dagavdelingen.

Les mer om dagtilbudet på Smøla kommune sine hjemmesider.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s