“SNAKK OM SELVMORDSTANKER-DET KAN REDDE LIV”

Vil du eller din forening være ambassadør i folkeopplysningskampanjen?

I 2021 var det 658 mennesker som tok sitt eget liv i Norge. Av disse var 2 av 3 menn. I regjeringens handlingsplan for forebygging av selvmord «Ingen å miste, 2020-2025» er det satt fokus på mange tiltak. Skal vi forebygge selvmord må det gjøres der folk lever og bor.

Ett av tiltakene i handlingsplanen er regionale folkeopplysningskampanjer om selvmordsforebygging. Region midt planlegger kampanjen «Snakk om selvmordstanker- det kan redde liv» høsten 2022 og i den forbindelse ønsker vi ambassadører fra frivillige lag og organisasjoner, arbeidsplasser, idrettslag og statlige etater m.fl. for å sette temaet selvmord på dagsorden. Dette er et samfunnsoppdrag hvor alle kan bidra!

Som ambassadør er det ønskelig at du eller din organisasjon/arbeidssted setter temaet selvmord på dagsorden ved å dele materiell fra Helsedirektoratet som er prosjekteier og samtidig si noe om hvorfor selvmordsforebygging må fokuseres på.

Vi vil sende ut «postetekster» som dere kan bruke for å dele informasjon om kampanjen på hjemmesider, i sosiale medier m.m, men vi vil gjerne at dere tilpasser tekstene slik at de passer deres organisasjon/arbeidssted.

Folkeopplysningskampanjen starter i oktober (uke 41/42, nærmere dato vil komme for de som melder seg som ambassadører) og det vil da bli delt kampanjemateriell fra Helsedirektoratet i form av tekster, filmer og bilder på sosiale medier.

Vi håper at du/dere har anledning til å bidra i dette viktige arbeidet og vil være ambassadør for folkeopplysningskampanjen i region midt (Trøndelag og Møre og Romsdal).

Vedlagt ligger mer informasjon med beskrivelse av kampanjen, der finner du også en påmeldingslenke. Svarfrist er 1. september.

Påmeldingslenke: Påmelding som ambassadør for kampanjen «Snakk om selvmordstanker- det kan redde liv» (office.com)

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s