Nordmøre Interkommunale Brann- og redning (NIBR) og Smøla hjemmetjeneste samarbeider nå om å kunne øke brannsikkerhet i heimene til personer som mottar helsehjelp.

Utgangspunktet for samarbeidet er brannsikkerhet i risikoutsatte/sårbare grupper. Sårbare grupper defineres som en gruppe av mennesker som av ulike årsaker har større sannsynlighet for å forårsake brann eller begrenset evne til å:
- Forebygge brann
- Oppdage brann
- Varsle og slokke brann
Etter forskrift om brannforebygging har kommunen en konkret plikt til å kartlegge utsatte grupper som har særlig risiko for å omkomme i eller bli skadet av brann og til å planlegge samarbeid.
Samarbeidet går konkret ut på at fagleder for brannforebygging reiser ut sammen med forskjellig personell fra hjemmetjenesten på branntilsyn både for å øke kunnskapen om brannsikkerhet til ansatte og brukere. Eksempler på områder som det fokuseres spesielt på er;
- Skjøteledninger
- Test/skifte av batteri røykvarsler
- Brannslokningsapparat
- Frie rømningsveier
- Komfyrvakt
- Frittstående varmeovner

Ansatte og ledelse setter svært stor pris på samarbeidet med Nordmøre interkommunale brann og redning. Økt kunnskap gir økt trygghet både for personell og tjenestemottakere!