Samarbeid for økt trygghet i hjemmene på Smøla

Nordmøre Interkommunale Brann- og redning (NIBR) og Smøla hjemmetjeneste samarbeider nå om å kunne øke brannsikkerhet i heimene til personer som mottar helsehjelp.

Fra vårt samarbeidsmøte med NIBR 21.februar. Fra venstre: Merete Stensø, brannvernleder og verneombud for Hjemmetjenesten. Karin Munck, fagleder brannforebygging (NIBR). Marius Øyen Hansen, leder brann og redning- forebyggende brann og feiing. Hanne Roksvåg, hjelpemiddelansvarlig, velferdsteknologikoordinator og demenskontakt. Iselin Svenning, avdelingsleder Hjemmetjenesten. Foto: Inger-Lise Lervik

Utgangspunktet for samarbeidet er brannsikkerhet i risikoutsatte/sårbare grupper. Sårbare grupper defineres som en gruppe av mennesker som av ulike årsaker har større sannsynlighet for å forårsake brann eller begrenset evne til å:

  • Forebygge brann
  • Oppdage brann
  • Varsle og slokke brann

Etter forskrift om brannforebygging har kommunen en konkret plikt til å kartlegge utsatte grupper som har særlig risiko for å omkomme i eller bli skadet av brann og til å planlegge samarbeid.

Samarbeidet går konkret ut på at fagleder for brannforebygging reiser ut sammen med forskjellig personell fra hjemmetjenesten på branntilsyn både for å øke kunnskapen om brannsikkerhet til ansatte og brukere. Eksempler på områder som det fokuseres spesielt på er;

  • Skjøteledninger
  • Test/skifte av batteri røykvarsler
  • Brannslokningsapparat
  • Frie rømningsveier
  • Komfyrvakt
  • Frittstående varmeovner
Over: Branntilsyn i samarbeid med hjemmetjenestene er allerede iverksatt. Denne uken er fagleder Karin Munck med på flere hjemmebesøk daglig. Her er det Olaus Hansen som har fått et kjærkomment tilsyn og gode råd på veien.

Ansatte og ledelse setter svært stor pris på samarbeidet med Nordmøre interkommunale brann og redning. Økt kunnskap gir økt trygghet både for personell og tjenestemottakere!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s