Arbeidsgruppe for velferdsteknologi på Smøla

Over: Hanne Elisabeth Roksvåg på podiet i kommunestyresalen på Smøla rådhus. Bildet er tatt av Solveig Skaret Tysnes 4.november 2021. Anledningen er undervisning i velferdsteknologi til våre kommende helsefagarbeidere.

Innlegget er skrevet av Hanne Roksvåg, som er helsefagarbeider i Smøla kommune. Hanne har mange roller i stillinga si, og en av de er å være kommunens koordinator for velferdsteknologi.

I Smøla kommune har vi ei arbeidsgruppe for velferdsteknologi, der sitter det 7 engasjerte personer som jobber med å få velferdsteknologien opp og frem i lyset i kommunen vår.

Hanne Roksvåg, Velferdsteknologikoordinator.

Ingeborg Johnsrud Dyrnes, kommunalsjef.

Inger Lise Lervik, enhetsleder Helse og Omsorg.

Ingrid Bergem, enhetsleder Aktivitet og Boveiledning.

Kjetil Rangnes, IKT-konsulent.

Ann Kristin Roksvåg Folde, konsulent.

Arbeidsgruppa i velferdsteknologi møtes et par ganger i året, holder hverandre oppdatert via Teams og møtes oftere dersom det er behov for det. Her diskuterer vi forskjellige velferdsteknologiske løsninger på markedet og om dette kan være nyttig å ta i bruk i vår kommune. Vi har alle forskjellig bakgrunn i tjenestene og det kommer godt med i en diskusjon.  

For de som ikke vet hva velferdsteknologi er så er det teknologiske løsninger skapt for å bidra til å gjøre hverdagen for brukeren enklere, tryggere eller for å bidra til sosial deltagelse.

Den meste kjente i vår kommune er trygghetsalarm. Denne bidrar til økt trygghet for våre brukere fordi den er enkel i bruk og brukeren kan få raskt hjelp fra hjemmetjenesten dersom det trengs.

Trygghetsalarm

I hjemmesykepleien har de har også tatt i bruk elektroniske medisindispensere som gir brukeren rett medisin til rett tid og er et godt hjelpemiddel for både bruker og tjenesten.

Medisindispender

På sykehjemmet er det tatt i bruk bevegelsessensorer for å øke tryggheten til beboerne samt de ansatte.

Mange tenker kanskje at velferdsteknologi skal erstatte de varme hendene som helse og omsorg er kjent for, men vi må huske at teknologien kommer i tillegg til disse, og at den skal være til hjelp både for bruker og tjenesteyter.

Nå jobbes det iherdig med å kunne tilby digitale tilsyn på natt til brukere av hjemmetjenesten. Dette vil heve kvaliteten på tjenesten enda et hakk. Spennende tider for både tjenesten og brukerne.

Det er mye som skjer omkring velferdsteknologi i vår tid og denne gruppa er viktig for å sikre kvalitet på de tjenesten vi skal tilby våre innbyggere. Dere får nok se mer av både velferdsteknologi og denne arbeidsgruppa fremover.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s