«Hva er viktig for deg?»-dagen 2021

Dagen markeres i år 9.juni i over 50 land. Målet er å oppmuntre til flere gode samtaler mellom de som gir helse- og omsorgstjenester og de som mottar disse tjenestene.

Ved at helsepersonell stiller et enkelt, men viktig spørsmål; «Hva er viktig for deg?», flyttes oppmerksomheten fra «Hva er i veien med deg?».

Vi har tatt en runde dagen før dagen for å snakke både med helsepersonell og tjenestemottakere for å spørre om hva som er viktige forutsetninger for en god dag.

Gode kolleger på Smøla legekontor

Over: Spesialhjelpepleier Karin Svenning og turnuslege Aslak Storrø, begge Smøla legekontor. Vi spør om hva som er viktig for de to i arbeidslivet. «En god dag på jobben kjennetegnes av raushet og godt samarbeid» mener Karin. «…og god stemning» tilføyer Aslak. Vi som er kolleger kan signere på at begge er gode rollemodeller for både rausheta og stemninga!

Avdelingslederen har bilde av ansatte på PCn sin

Over: Avdelingsleder for hjemmebaserte tjenester Gunvor Astrid Folde synes det er viktig med et arbeidsmiljø med engasjere medarbeidere. «Det er viktig for meg å få energi av mine kolleger, og at jeg også kan gi positiv energi til andre»

Laila og Cristian klar for kveldsvakt

Over: Hjelpepleier Laila Eilertsen og sykepleier Cristian er klar for seinvakt på hjul i Hjemmesykepleien.

Hva er viktig for oss? Jo, en fin start på vakta og positive holdninger bidrar til at vi er godt rustet til å bringe den gode dagen videre til de vi skal hjelpe! Det er viktig for oss»

Beboere på pensjonærheimen i hyggelig passiar

Over: fra venstre Edvard Edvardsen, Nils Arvid Dyrnes, Berit Gjøstøl og Inger Rangnes synes at de har et godt liv på pensjonærheimen, og at det er viktig å kunne opprettholde funksjoner og aktiviteter som gjør hverdagen meningsfull.

Alle sier det er viktig å bevare helsa «så godt det lar seg gjøre». Å kunne være i bevegelse og å komme seg ut på spaserturer. Å få besøk og å være i lag med familie betyr mye.

I tillegg sier de fire at dagene av og til kan bli lange, og at det derfor er viktig å kunne gjøre aktiviteter som gir trivsel i hverdagen. Det kan for eksempel være å lese, løse kryssord, lytte på radio eller lignende.

Kari Lie, alltid på farten!

Over: Kommunefysioterapeut Kari Lie jobber med alt fra de aller yngste til de aller eldste på Smøla. Hun er den som blant annet sørger for at pasienter på korttidsopphold i sykehjem kommer seg tilbake til hjemmet etter sykdom og skade. Mange pasienter sier at nettopp det er det aller viktigste for dem, nemlig å kunne bo lengst mulig i eget hjem.

Det som er viktigst for Kari er å gjøre noe meningsfullt hver dag på jobb: «For meg er det viktig å kunne organisere arbeidsdagen slik at jeg får gjort alt som gjøres!»

Skjermet avdeling, Smøla sykehjem, i teammøte. Fra venstre: Agnieszka, Anne Karin, Hilde, Heidi, Oddrun og Katja

Over: Gjengen på Skjermet avdeling er enige om at det er viktig å være et godt team. De sier videre: «Det er viktig å glede seg til å komme på jobb, og det er viktig å dra hjem med en god følelse over å ha rukket det som er viktig og betyr mye for de som trenger oss»

Lisa Foss (snart helsefagarbeider) ved Aktivitetstavla

Over: Vi spør Lisa om hva hun mener er viktig for at arbeidsdagen skal bli god: «For meg er det viktig å ha god flyt i samarbeidet og i kommunikasjonen»

Heidi Berland, sykehjemsleder

Over: Heidi Berland gleder seg til å gå på jobb, og setter pris på å ha en interessant jobb. Hva er viktig for meg? Jo, de daglige samtalene med pasientene, med pårørende og med mine gode kolleger, og at alle har det bra – det er viktig for meg svarer Heidi.

Helse og omsorg på Smøla vil markere «Hva er viktig for deg»-dagen men å gi ekstra oppmerksomhet på den gode samtalen, på å lytte og å lære av hverandre. Vi ønsker alle som jobber med folk tillykke med dagen og markeringen!

Les mer om dagen på FHI sine sider

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s