Første koronavaksiner satt på Smøla

Smøla kommune fikk utlevert 10 doser med vaksiner denne uken, og alle er satt.

Over: Oddvar Arne Eilertsen (70), satte pris på å bli vaksinert.
Over: …og dette ble feiret med 20 ml med edle dråper før klokken 11.00 i formiddag. Den fineste konjakk fra en ganske nylig 70-årsdag ble servert i medisinbeger av plast for anledning.

Ansvarlig for vaksinasjonene på Smøla er Helsesykepleier Else Jorunn Lillenes.

Hun følger retningslinjene for vaksinasjon fra Folkehelseinstituttet, og det er pasienter i sykehjem som er prioritert først.

Over: Helsesykepleier Else Jorunn Lillenes har satt tusenvis av vaksiner gjennom årene. Likevel, det ble et historisk øyeblikk å bevitne ar den aller første koronavaksinen ble satt på Smøla sykehjem. Den første på listen av de som har takket ja til å la seg vaksinere var Oddvar Arne Eilertsen (70 år). I bakgrunnen sykepleier Synøve Jota Gulla ved Smøla sykehjem er glad for at vaksinasjonen er i gang.
Over: Oddvar Arne er glad for å være vaksinert. Han og alle andre som vaksineres må imidlertid belage seg på å bli stukket en gang til etter ca 3 uker for å oppnå full effekt. Her sammen med lærling i helsefagarbeid Magnhild Nordheim som hadde ansvar for å observere eventuelle reaksjoner på vaksinen. Alt gikk helt greit og komplikasjonsfritt for seg!

Kommunene vil motta flere vaksinedoser ukentlig framover. Legetjenesten har ansvar for å prioritere hvem som får tilbud om vaksine til enhver tid, ut i fra de kriteriene som er gitt av FHI.

Les mer om vaksinasjonsplan for Smøla på kommunens hjemmesider.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s