Julebrev~ «from all of us to all you» 🎄

Kjære alle sammen!

Den viktigste jobben vår er å ivareta befolkningens behov for trygge og gode tjenester.

Knapphet på personalressurser og økende omfang av oppgaver gjør hverdagen krevende både for ansatte, og for den som har behov for helsehjelp. Helsepersonell er vant til mange og lange arbeidsdager og -uker. I år har i tillegg den store omstillingsevnen blitt satt på prøve. Mange kjenner nå på en utmattelse over å ha levd under er vedvarende press og usikkerhet over mange lange måneder.

Helse- og omsorgstjenestene utgjør noen av samfunnets viktigste bakkemannskap. Men ingen kan bære alle byrder alene.

Alle kjenner nå på stor takknemlighet over god kollegastøtte, i og utenfor egen enhet. Og i tillegg oppleves det godt å stå skulder ved skulder med utallige innbyggere i kommunen som ønsker å støtte opp om gode tiltak.

Stor og varm takk til hver og en av dere som bidrar til gode helsetjenester, enten det er med «støvlene på», støttespiller eller heiagjeng!

Helse- og omsorgstjenestene hilser God Jul til alle! Fra venstre sykepleier og stedfortreder for avdelingsleder Synøve Jota Gulla, avdelingsleder hjemmetjenestene Gunvor Astrid Folde, avdelingsleder sykehjem Heidi Elisabeth Berland, sekretær og systemansvarlig Ann Kristin Roksvåg Folde, sekretær og systemansvarlig Tove Kleven og sykepleier og stedfortreder for avdelingsleder Cicilie Sørstrand. Helt til høyre står utstillingsdukker Laura, som for anledning er kledd til julehøytid. 🎄
God jul fra alle alle på Smøla helsesenter! 🎄🎅🏼

Bilder fra året som har gått (oppdateres)

Over: De første testene ble utført under åpen himmel i sø’vest kuling og regn her ved Karin Sørøy Svenning og Oddny Iren Jensen (over til venstre). Etter en stund ble et nytt koronalegekontor med teststasjon opprettet på rekordtid. Smittevernlege Håvard Bjørkly og Karin Svenning (nederst til venstre) på «koronalaboratoriet». Legespesialist Johan Gudjonsson er leder av sporingsteamet og har sammen med lab.personell stått for de fleste av de nå etterhvert godt over 800 testene som er utført. Alle testene har i skrivende vært negative, og Gudjonsson roser Smølas befolkning for å etterleve både sentrale og lokale smittevernråd.
Plakaten nederst til høyre er en av flere som Smøla Friskliv laget som motivasjon og oppmuntring til kolleger i Helse- og omsorgstjenestene. Karin Svenning har i 9 måneder hatt full logistikk og lagerhold over sårt tiltrengt smittevernutstyr, og i har ukentlig opptelling og rapportering.
Over: Nedstengningen av landet satte flere funksjoner ut av normal drift, også på Smøla. Ingen uten særlig avtale fikk møte til behandling ved Smøla Helsesenter. Det ble innført adgangskontroll på sykehjem og tiltak for å redusere besøk i hjemmene. Øverst fra venstre: Guri Bae Solvang – klinisk sosionom, Lillian Langset, fysioterapeut, Gunvor Astrid Folde -spesialsykepleier og avdelingsleder i hjemmetjenestene, og Ina Therese Næss, fysioterapeut. Her ved er planleggingsmøte for oppstart av Koronatelefonen våren 2020. Her kunne alle som hadde behov for råd, støtte og veiledning ringe for å få kompetent bistand. Mange ble dessuten oppringt av de som betjente telefonene. Under til venstre: IT-konsulent Kjetil Rangnes og assistent ved Smøla sykehjem setter opp nettbrett for digitale besøk på sykehjem. Kjetil Ragnes har bistått Helsetjenesten med et betydelig antall timer med er utall av digitale og teknologiske løsninger. Nederst til høyre: Oppmuntringstre utenfor Smøla sykehjem, pyntet med hyggelige hilsener i en krevende tid.
Takk til kolleger fra andre enheter for godt samarbeid. Øverst: Teknisk vakt og beredskap sin vaktmester «på huset» er Olav Sørstrand. Han har snekret, båret, fikset og kjørt for å bistå Helse – og omsorgstjenestene med optimale løsninger ved stadige omstilling i tjenestene. Under til høyre: Bente Skillingen og Eleonor Libres, samt Lidiane Fagerheim til venstre er renholdere i Serviceenheten. De sørger for utallige rene flater og kontaktpunkter over hele bygget. Under til høyre: Ewa Pawlowitcz ved Serviceenhetens vaskeri leverer rent arbeidstøy til alle ansatte.
Over og under: Våre dyktige Helsesykepleiere Else Jorunn Lillenes og Grethe Rise gikk av med pensjon i høst. Her i fra markeringen. Else Jorunn er både Helsesykepleier og jordmor, og bistår nå kommunen med kompetanse og arbeidskraft fram til ny ansettelser er på plass. Grethe Rise bistår også fortsatt med vaksinasjon.

Else Jorunn Lillenes har lagt plan for- og skal lede arbeidet arbeidet med Covid-19 vaksinasjon på nyåret. Foto under: fra en tidligere influensavaksinering.

Takk til alle som bidrar med trivselsskapende tiltak ♥️💐🌟

Over: Jorunn Skaret (øverst til venstre) en ildsjel som gjør en forskjell. Hun strikker, hekler og syr gjenstander som selges til inntekt til trivselsskapende tiltak. I tillegg har hun egne aktivitetstiltak på pensjonærheimen med sang, musikk, spill og samvær. Beboerne på pensjonærheimen deltok tidligere på aktiviteter på sykehjemmet, men etter pandemien har ikke dette vært en mulighet. Ved hjelp av midler fra Fylkesmannen er det nå iverksatt flere konkrete tiltak for å begrense ensomhet hos eldre som følge av koronaen. Andre aktører har vært svært viktige for denne gruppen. Nevner spesielt konserter på stedet og via SmølaPuls. I midten til høyre ser vi Asgeir Gjøstøl og Ann Helen Stamnsve på en sangstund ved pensjonærheimen. De har bidratt med utallige konserter dette året. Laila Skaret og Per Morten Svendsen er også viktige bidragsytere. Sanitetsforeningen Smyl på Innsmøla har sørget for pakker til alle.
Over: Tor Erling Hopmark (i midten øverst til høyre) kom med mengder av kreps og hummer i gave til beboere på sykehjem og pensjonærheim, og dyktige kokker på Serviceenheten sørget for festmåltid (til venstre). Nederst til høyre vår egen aktivitør Aud Jorunn Flataukan Holmen er bindeleddet mellom frivillige og tjenestene, og får magiske ting til å skje hver eneste arbeidsdag.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s