Jul i hus 🌟

Julepyntet pensjonærheim, sykehjem og helsehus

Årets fineste offentlige bygg må være på Innsmøla, og består av Pensjonærheimen, Smøla sykehjem med Serviceavdelingen, og Smøla Helsesenter som også rommer lokalene til Hjemmetjenestene på Smøla.

Bygningene rommer det som er hjemmene til ca 50 personer, og er arbeidsplassen til ca 100 personer som arbeider hverdag og helg, natt og dag. I tillegg har bygningene besøk av svært mange som skal til behandling og avtaler på Helsesenteret.

Lisa Jeanette Foss arbeider på Smøla sykehjem, og forteller om en samtale rundt bordet for en tid tilbake.

«Vi satt rundt bordet og snakket om jul og julestemning da en beboer sa: Æ har ikkje julestemning æ, det e så mørkt og så kaldt ut.»

Lisa sier videre at «jobben vår er å lytte og å forbedre», så hun tok dermed initiativ til å gjøre noe med julestemningen.

Over: Lisa Foss henger opp girlander ved inngangspartiet ved Smøla sykehjem

Styret for Minnegavefondet jobber effektivt med gode løsninger!

Styret for Minnegavefondet får initiativet forelagt utenom ordinær møtetid, og leder Helle-Iren Moe Reitan jobber effektivt ved å ta en telefonrunde til styrets medlemmer: Aud Jorunn Flataukan Holmen, Tove Pettersen, Janne Osen, Sonja Sørøy og Hilde Berntzen. Det ble besluttet å bruke 5000 kroner til å skape lys i mørketiden.

Vidar Holm i liften som Oddvar Moe stilte til disposisjon.

Vidar Holm ble forespurt om oppdraget, og tok på seg arbeidet gratis. Med seg på denne store dugnaden hadde han Mette Kristiansen, og Oddbjørn Moe stilte vederlagsfritt opp med lift!

Les mer om denne gode innsatsen på Ksu.no sine sider!

Stor takk til initiativtaker Lisa, til styret for Minnegavefondet, til Vidar Holm, Mette Kristiansen og ikke minst Oddbjørn Moe. 💐👏🏻🌟

I går fredag 27.11. var lysene på plass. Lisa Foss forteller at hun satt sammen med samme pasient som for kort tiden syntes det var så mørkt og trist. Nå sa hun: «Det e så mykji lys og varme her no, både ut og inn. Og det gjør så inderlig godt, og det e så koselig»

Julebakst på sykehjemmet

I tillegg til lys og varme utendørs er det trivsel og aktivitet innomhus.

Bildene er hentet fra Smøla sykehjem sin Facebook-side med tilltalelse av administrator. Bildene er tatt av Aud Jorunn Holmen, Lisa Foss og Lene Hoseth.

Kilde over og under- ABC Nyheter: https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/11/18/195720436/bent-hoie-en-stjerne-i-vinduet-er-ekstra-viktig-i-vinter

Helseministeren avslutter med å si: «Det er hjelp å få». Helse – og omsorg på Smøla støtter utsagnet, og oppfordrer alle til å følge ministerens råd.

God førjulstid til alle ♥️

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s