Ambulerende aktivitetstilbud – suksess fra første stund ☘️

Fylkesmannen i Møre og Romsdal lyste i høst ut midler til tiltak som skal motvirke økende ensomhet og isolasjon i tilknytning til den pågående pandemien.

Kaffekopp og sangbok

Smøla kommune søkte om tilskudd til å etablere Ambulerende aktivitetstilbud, og fikk nylig det glade budskap om at søknaden ble innvilget!

Lillemor Iversen kommer ikke tomhendt, hun har med gitaren og spiller kjente og kjære viser de fleste har sunget før.

Smøla kommune har i påvente av svar på søknaden «tjuvstartet» med Ambulerende aktivitetstilbud i tett samarbeid med Veiholmen sanitetsforeningen. Sanitetsforeningen stiller med trivelige frivillige sanitetskvinner, gode lokaler, pyntede og dekket bord, kaffe og hjemmebakst.

Sanitetsforeningens trivelige lokaler på vakre Veiholmen
Aktivitør Aud Jorunn Flataukan Holmen leser høyt for de oppmøte.

Fra Smøla kommune stiller aktivitør Aud Jorunn opp med ulike tiltak. På dagens samling leste hun ei historie fra Frøya om blavottan og sjøstauvlan av Ulmar Timannsvik . Her var det mange som fikk både en god latter og nikket gjenkjennende!

Trivsel og samvær i Sanitetshuset på Veiholmen på tirsdager

Den første tirsdagen møtte det opp 5 personer i tillegg til sanitetens frivillige og aktivitør. På dagens samling var hele 19 personer til stede, og noen kommer fra andre bygder på Smøla.

Eli Rokstad viser fram tommestokken som blir brukt for å måle den nå så kjente avstandsmeteren. Spritdispensere var behørig plassert både ved inngangen og inne i selve lokalet, og alle tilstedeværende ble ført inn i loggbok. Her har damene alt på stell.
Fra venstre: Leder og primus motor i Veiholmen Sanitetsforening Jenny Nordseth, i midten prosjektleder Camilla Moe Betten. Det er hun som på vegne av Smøla kommune har vært ansvarlig for søknadsprosessen. Til høyre, vår dyktige aktivitør Aud Jorunn Flataukan Holmen, nå også ambulerende!

Aktivitetstilbud har blitt varmt tatt i mot, og tilstrømmingen er så stor at vi nå håper på at flere lag og foreninger ser mulighet til å starte opp i flere bygder på Smøla. Alle de 4 lokale sanitetsforeningene er informert om «Veiholmenmodellen», og det er like aktuelt å inngå samarbeid med flere aktører.

Varm takk til Veiholmen Sanitetsforening som brettet opp armene og åpnet opp for dette unike samarbeidet på svært kort varsel!

Tusen takk til Fylkesmannen i Møre og Romsdal som ga oss mulighet til å iverksette dette tiltaket!

I tillegg ble det også innvilget tilskudd til oppfølging av ensomme hjemmeboende med hjelp av KOMP.

Også her jobbes det med et samarbeid mellom kommunen og frivillige. Dette kommer vi tilbake til 🌸

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s