Mentorordning for praksiskandidater

Smøla kommune har sammen med Smøla Nærings- og kultursenter KF i flere runder gitt assistenter i helse- og omsorgssektoren en lokal mulighet til relevant utdanning. Det som tilbys er et fagbrevstøttende kurs i Helsearbeiderfaget, og deltakerne er såkalte praksiskandidater.

Fra dagens orientering om hvordan mentorordning for praksiskandidater. Fra venstre: Linn Jeanette Møllerop Hatmosø, Heidi Berland, Charlotte Antonsen, Ellen Frantzvåg, Solveig Skaret Tysnes, Lilly Lura. Videre med ryggen til: Katja Chmielecki, Mary Meek og Kine Karlsen.
Solveig Skaret Tysnes orienterer om kursopplegget. Hun har vært lærer for alle praksiskandidatene og har svært mye kunnskap og erfaring å dele med de som nå er klar for oppstart på nyåret.

Det er etterhvert svært mange som gjennomfører dette kurset som går over et helt år. Praksiskandidatene jobber ved siden av kursdagene, og må til sammen ha 5 års praksis for å gå opp til fagbrev.

Mange har allerede jobbet lenge, og kan gå opp til fagbrev innen relativt kort tid, mens andre har en lengre vei å gå.

Uansett tidsperspektiv på ferden til fagbrev, vil Helse- og omsorgstjenestene på Smøla tilby enda mer støtte underveis ved å innføre mentorordning.

Mentorordningen er inspirert av veilederrollen for lærlinger i Helsearbeiderfaget. Forskjellen er at praksiskandidatene selv må bære ansvaret for å søke veiledning hos sin mentor.

Avdelingslederne i Sykehjem og Hjemmetjenesten sørger for å tilrettelegge for mentorering. Mentorene er kolleger med autorisasjon som Helsefagarbeidere, evt også sykepleiere.

Alle praksiskandidater får et hefte med læringsmål av sin avdelingsleder. Heftene inneholder skjema for egenevaluering og sjekklister, og er laget med inspirasjon av Nordmøre og Romsdal kommunale opplæringskontor sin «Opplæringsbok for Helsearbeiderfaget».

Smøla kommune satser mye på E-læring, noe som gjør læringen ekstra godt tilgjengelig for praksiskandidatene. Fra nyttår vil E-læring bli satt inn i en plan for opplæring i grupper slik at det også blir mulighet til faglig diskusjon og refleksjon. Ansvarlig for TemaTimen er våre dyktige sekretærer i omsorgstjenestene, Tove Kleven og Ann Kristin Folde. Les mer om TemaTimen her.

Vi ønsker alle våre praksiskandidater lykke til på veien til fagbrev!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s