Isolasjonsavdeling klar til bruk ved Smøla sykehjem

Øyene i havet utenfor nordvestlandet og sørlige del av Trøndelag er hvite på VG sitt kart 28.3.2020. Fra sør til nord; Smøla, Hitra og Frøya. Det betyr at det ikke er påvist smitte. Det er som vi vet iverksatt strenge tiltak nasjonalt. I tillegg er det gjort lokale bestemmelser i Smøla kommune. Disse tiltakene kan du lese mer om på Smøla kommune sine hjemmesider under «samleside om koronavirus»

Smøla sykehjem har nå etablert en egen isolasjonsavdeling. Plassene er dedikert til pasienter som er syke av Covid-19 og er fysisk helt adskilt fra resten av sykehjemmet.

«Vår mann»- og dyktige vaktmester Olav Sørstrand er en helt uvurderlig ressurs i arbeidet med å møte nye utfordringer og en ny arbeidshverdag. Sammen med annet personell fra Teknisk vakt og beredskap har han kjørt flyttelass, innredet, snekret og organisert.

Alle landets kommuner må kunne ta i mot ferdigbehandlede pasienter fra sykehus. De fleste blir utskrevet til eget hjem, men av og til er det behov for døgnkontinuerlig behandling i sykehjem. Dersom det blir behov for opphold i sykehjem for personer med coronasmitte, så er det altså etablert egne plasser til dette formålet.

Pleieassistent Katja Chmielecki gjør klar skyllerommet på isolasjonsavdelingen.
Smittevernutstyr er utplassert på pasientrommene.
Flyttesjau. Unødig utstyr flyttes ut, nødvendig utstyr settes inn.

Avdelingen har egen inngang, og vil om den blir tatt i bruk ha eget personell.

Sykepleier Synøve Jota Gulla tar en velfortjent «pust i bakken» på vaktrommet i Isolasjonsavdelinen etter at hun og en flokk gode hjelpere har sørget for å få alt på plass i rekordfart.

Vi vet ikke om eller eventuelt når det blir bruk for plassene. Samtidig som vi håper på det beste, så må vi være forbereder på at isolasjonsavdelingen kanskje må benyttes.

Denne saken er tidligere publisert på Smøla kommune sine hjemmesider.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s