Ikke alle har hjemmekontor!

Mange er fortsatt på jobb for å utføre viktige samfunnsoppgaver. Hverdagen er likevel ganske annerledes enn normalt, og oppgavene er ikke som før.


Fra venstre: Tove Anita Fugelsnes, sykepleier Smøla legekontor. Ann Karin Edvardsen, førstesekretær Smøla legekontor. Foran: Lillian Langset er fysioterapeut og folkehelsekoordinator i Smøla kommune. Fysikalsk behandling og friskliv er satt på pause, og Lillian er derfor på opplæring på ekspedisjonen ved Smøla legekontor for å bistå med å håndtere henvendelser.
Frisklivssentralen på Smøla har korona-pause. Motivasjonskompetansen blir nå blant annet brukt til å heie på kolleger og alle som holder hjulene i gang i en krevende tid.
Kommunelege og spesialist i allmennmedisin Johann Gudjonsson holder fortet og motet oppe tross svært mange og lange dager med høy beredskap. Ordinære kontroller som ikke haster blir nå utsatt til fordel for andre mer prioriterte oppgaver som smittesporing og akutte oppdrag. Foto: Inger-Lise Lervik
Sykepleier Oddny Iren Jenssen med utstyr for prøvetaking fra nese og svelg. Prøvene sendes deretter til Mikrobiologisk laboratorium ved Molde sykehus for analyse. Ingen har så langt fått påvist korona i Smøla kommune. Foto: Tove Anita Fugelsnes
Utendørs prøvetaking i liten kuling: Karin Svenning utfører prøvetaking av pasient i bil utenfor Smøla legekontor. Her sammen med Oddny Iren Jenssen som assisterer. Vaktmestertjenesten skal bistå med å sette opp en presenning som ly mot vær og vind. Foto: Tove Anita Fugelsnes
Over: Vaktmester Olav Sørstrand setter opp en vegg av presenning som festes med lekter for å beskytte både pasienter og lab.personell mot vær, vind og innsyn. Alle står på for å møte hurtig endrede behov.
Over : Motivasjonsplakat til ære for Hjemmetjenestene, laget av Friskliv.
Over: Noen kommer på vakt, noen avslutter vakta si. Her (litt for nær hverandre et kort øyeblikk for fotografering)- fra venstre: Sykepleier Cicilie Sørstrand, hjelpepleier Betty Kjønnø, sykepleier Linda Dyrnes og helsefagarbeider Lisa Mari Flataukan

Over: Cicilie Sørstrand (til venstre) og Lisa Mari med et kort stopp i lokalene til Hjemmetjenestene på Smøla.
Over: Friskliv har også sørget for oppmuntringsplakater i garderober for sykehjemsansatte, renholdspersonalet, kjøkkenansatte, vaskeritjenester og vaktmester.
Over: Service-enhetens renholdspersonell jobber kontinuerlig med å holde alle flater fri for potensielle smittestoff. Skoler og barnehager har redusert drift, og det innebærer at Helse- og omsorg har får ekstraordinære hygienetiltak. Fra venstre: Bente Skillingen, Watzana Oraphap og Lidiane Fagerheim
Over: På Smøla sykehjem bor noen av de som nå må beskyttes aller mest mot koronavirus. Dørene er stengt for besøkende, og det jobbes nå med å få en digital besøkstid opp å gå fra mandag. Fokuset på trivselsskapende tiltak er stort. Her er fra venstre assistent Mary Meek, lærling Maren Yttervik Veiset og sykepleier Solveig Skaret Tysnes samlet i vaktskiftet ved «team rød» Somatisk avdeling.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s