Sammen mot smittespredning

Smølasamfunnet deltar med full innsats i den nasjonale dugnaden med å hindre smittespredning av det nye koronaviruset.

Informasjon, tiltak og nyheter oppdateres på Smøla kommune sine hjemmesider under «Samleside om koronavirus» .


Skjermdump fra Smøla kommune sine hjemmesider. Les hele artikkelen ved å trykke på lenka. På bildet ser vi ordfører Svein Roksvåg og rådmann Birgit Eckhoff.

Smøla kommunes Facebook-side oppdateres i tillegg fortløpende.

Helse- og omsorgstjenestene- hva gjøres.

Over: Fra venstre kommunelege Johann Gudjonsson, spesialist i allmennmedisin, Ingeborg Johnsrud Dyrnes, kommunalsjef og Håvard Bjørkly, kommuneoverlege og smittevernlege. Ledere og fagpersonell møtes daglig for gjennomgang av status, retningslinjer og tiltak. Foto: Inger-Lise Lervik

Smøla Sykehjem er stengt for besøkende.

Pasienter i sykehjem er en svært sårbar gruppe i befolkningen. Smøla sykehjem følger helsemyndighetenes råd om restriksjoner for besøkende.

Leder for Serviceenheten Helle Reitan har satt inn økt renhold på Smøla sykehjem og andre institusjoner. Dette er viktige tiltak for å redusere smitterisiko.

Smøla hjemmetjenester gjør flere tiltak

Hjemmebaserte tjenester gjør flere grep for å beskytte hjemmeboende som får kommunale tjenester. Det innebærer blant annet å redusere besøk som ikke omfattes av «nødvendig helsehjelp». På den måten vil det også være mulig å redusere antall personell som besøker den enkelte bruker. Hensikten er å redusere smitterisiko.

Besøkende på pensjonærheimen anmodes om å følge samme strenge retningslinjer som ved Smøla sykehjem. Det er hengt opp egne oppslag om dette.

Avdelingsleder for hjemmetjenestene Gunvor Folde har utarbeidet et informasjonsskriv til alle som mottar helsehjelp i hjemmet. Informasjonen blir delt ut ved tilsyn/besøk. Det anmodes også på det sterkeste at pårørende og omgangskrets ikke drar på besøk dersom de selv er syke, har vært utsatt for smitte eller har vært på utenlandsreise.

Smøla helsesenter med redusert drift

Les hva det innebærer på Smøla kommune sine hjemmesider.

Generelt Helse- og omsorg.

Beredskapsledelsen har pålagt restriksjoner til personell med særlig viktige funksjoner. Alt helsepersonell berøres av dette som beskrives som «tilnærmet karantene». Det betyr i praksis å gjøre det som er mulig for å unngå å bli smittet. Alle eksterne kurs er avlyst, og det samme gjelder interne samlinger og kurs. Hensikten er å beskytte våre pasienter, og ivareta helsen til ansatte- og dermed videre drift av samfunnskritiske oppgaver.

Norsk Helseinformatikk har utarbeidet et E-læringskurs til helsepersonell om Corona-viruset og smittevern. Ansatte i Helse- og omsorg gjennomfører nå dette kurset.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s