Nasjonalt velferdsteknologiprogram

Smøla kommune deltar sammen med de fleste av landets kommuner i Nasjonalt velferdsteknologiprogram.

Nasjonalt velferdsteknologiprogram legger til rette for at flere kommuner tar i bruk og integrerer velferdsteknologi som en del av helse- og omsorgsstjenestene, og er et samarbeid mellom KS, direktoratet for E-helse og Helsedirektoratet.

Torsdag 27.2 ble det arrangert workshop for deltakerkommuner på Nordmøre, og tema for samlingen var gevinstrealisering. Gevinstrealisering handler kort fortalt om hvordan en endring skaper forbedring i kvalitet, arbeidsmetoder og ved redusert ressursbruk.

Over: Nasjonalt velferdsteknologiprogram bruker prosessveiledere fra PA-consulting i arbeidet med å dele kunnskap om gevinstrealisering. Her vises er eksempel på konkrete gevinster.

Smøla kommune har flere teknologier på plass. Blant annet digitale trygghetsalarmer og e-lås i hjemmetjenesten. Nytt sykesignalanlegg i sykehjem, samt bruk av sensorteknologi for forebygging av fall. Det neste som skal utprøves og tas i bruk er digitale medisindispensere. En gruppe på 3 personer skal i løpet av mars reise til Ulsteinvik for å lære mer om denne teknologien. Mer kommer om denne satsingen senere.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s