Smøla kommune har fått 3 ProAct instruktører!

3 sykepleiere fra sykehjem og hjemmetjenester har deltatt på såkalt ProAct- kurs.

Det er utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) i Møre og Romsdal som sprer kunnskapen og verktøyene som er i pasientsikkerhetsprogrammet sin tiltakspakke «tidlig oppdagelse av forverret tilstand» USHT har tatt i bruk en god og kostnadsbesparende modell, der de utdanner lokale instruktører som får det materiale de trenger slik at de kan holde dagskurs for egne ansatte (proACT- kurskonsept). Utviklingssenteret dekker utgiftene ved å ha tilgang til materialene i et slikt kurskonsept, og selve instruktørkurset arrangeres kostnadsfritt for kommunene ved hjelp av midler fra fylkesmannen.

 Fokuset i kursene er å oppdage pasientforverring tidlig ved å lære systematisk observasjon (ABCDE), bruk av skåringsverktøy (NEWS) og lære god og strukturell kommunikasjon i overganger (ISBAR). Scenariotrening er en viktig del av kurset.

Denne måten å spre kunnskapen på er svært nyttig da mange nås på kort tid. Det at vi bruker samme observasjonsmåter og skåringsverktøy som alle sykehusene i fylket vårt, er også veldig positivt.

Fra Smøla er Cicilie Sørstrand i hjemmetjenesten og Brigita Mačiulevičien i sykehjem nå utlært som instruktører, og skal sørge for at alle ansatte får opplæring. Avdelingsleder Gunvor Folde i hjemmetjenesten har også tatt kurset, og vil være ansvarlig for organisering av gjennomføringen lokalt. Opplæringen starter på nyåret 2020.

Over: ferdig utlærte ProAct-instruktører. Foto: USHT Møre og Romsdal (kilde – Facebook)

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s