Digital opplæringspakke

Ansatte i sykehjem og hjemmetjenester i Smøla kommune gjennomfører i høst/ vinter opplæring i palliasjon. Det er Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) i Møre og Romsdal som har ansvar for spredning av opplæringspakken som er utviklet ved høgskolen i Hedmark på bestilling av Helsedirektoratet.
Over: Figur som viser plan for gjennomføring av den digitale opplæringspakke.
I invitasjonen til «Digital opplæringspakke i lindrende behandling og omsorg ved livets slutt – for helsefagarbeidere og assistenter». Sto det blant annet:
«Samhandlingsreformen legger blant annet opp til å tilby helsetjenestene nærmere der folk bor. Dette har gitt kommunene flere oppgaver som medfører at de må utvikle spesialiserte og sterke nok fagmiljøer til å ivareta pasientenes ulike behov. Kommunene mangler helsefagarbeidere med kompetanse innen lindrende behandling og omsorg. I tillegg arbeider en stor andel av ansatte i kommunale helsetjenester uten formell kompetanse.
Målet med opplæringspakken er økt kvalitet og kompetanseheving i kommunehelsetjenesten.Deltakerne får kursbevis ved gjennomført kurs.
Fagstoffet er organisert i fire ulike emner. Deltakerne skal jobbe individuelt og i mindre arbeidsgrupper. Det blir totalt 5 gruppesamlinger a`2 timer, og disse ledes av en mentor. Varighet på hele opplæringspakken blir omtrent 5 måneder.
I Smøla kommune gjennomføres nå takket være dyktige lokale mentorer opplæring for hele 4 grupper. Mentorene er
– Heidi Soleim Skomsøy som leder en gruppe i hjemmetjenesten. – Synøve Jota Gulla er mentor for en gruppe i sykehjem og Solveig Skaret Tysnes som har mentoransvaret for 2 grupper.
Over ser vi Solveig Skaret Tysnes med den ene gruppen. Fra venstre: Sonja Severinsen Sørøy, Gudrun Sjøberg, mentor Solveig, Gro Bente Røberg og Anne Karin Jota. Deltakerne beskriver at kursene gir nyttig oppfriskning av kunnskap, rom for refleksjon og diskusjon – og ikke minst økt kunnskap.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s