Søknadsskjema på nett

Smøla kommune er i disse dager i ferd med å digitalisere skjema for søknad om Helse- og omsorgstjenester sammen med andre kommuner i orkidésamarbeidet. Det er kommuner som bruker fagsystemet «Gerica», som nå går fra papir til skjerm.

Over: I dag ble det gjennomført risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS-analyse) i forbindelse med overgang til digitale løsning. Svein Taknæs – IKT Orkidé ledet seansen. Her sammen med Heidi Berland, avdelingsleder Smøla sykehjem.

IKT-Orkide har utarbeidet en teknisk løsning for å behandle sensitiv informasjon.

Sunndal kommune er
pilotkommune, og skjemaet testes i disse dager ut på innbyggerne for å gjøre det mest mulig
brukervennlig.

Over fra venstre: Tove Kleven, Ann Kristin Folde Roksvåg, Gudmundur Gardarsson og Gunvor Astrid Folde deltok med innspill til forbedringstiltak på dagens ROS-analyse. Det er mye som må forberedes før løsningen kan tas i bruk på nyåret 2020.

Ikke alle som har behov for tjenester har tilgang til- eller kunnskap nok til å ta i bruk digitalt søknadsskjema. Det er derfor mulig både for pårørende, verge og helsepersonell å bistå i søknadsprosessen dersom pasienten/ brukeren ønsker det.

Vi ser fram til å få løsningen på plass, og mener bestemt at digitaliseringen fører til enda bedre oppfølging og saksbehandling.

Smøla kommune har allerede tatt i bruk digitale svarbrev, også for Helse- og omsorgstjenesten.

Dersom den som skal motta brev ikke har tilgang til digital postkasse vil brevet fortsatt komme i papirversjon i postkassen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s