Besøk av Arbeidstilsynet

Smøla kommune fikk i dag besøk av Arbeidstilsynet som inviterte til Veiledningsmøte om forebyggende arbeidsmiljøarbeid i hjemmetjenesten.

Over: Fra Arbeidstilsynet møtte tilsynsleder Harald Gran (til venstre) og seniorinspektør Arve Thomas Opsahl.

Over: Arbeidstilsynets arbeidsmiljømodell

Arbeidstilsynet har i 2019 en satsing i hjemmetjenesten. Hensikten er å bidra til økt kunnskap, motivasjon og forbedring i det forebyggende systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet (HMS) i enhetene. Målet er at arbeidstakerne i kommunale enheter i hjemmetjenesten skal ha fullt forsvarlige organisatoriske, psykososiale og ergonomiske arbeidsbetingelser som gir trygghet mot fysiske og psykiske skadevirkninger.

Over: Fra Smøla kommune deltok personalsjef Tove Norum Rokstad (fra venstre), kommunalsjef Ingeborg Johnsrud Dyrnes, kommunefysioterapeut Kari Lie, teamleder og sykepleier Cicilie Sørstrand, AMU-representant og helsefagarbeider Laila Eilertsen. Avdelingsleder Gunvor Astrid Folde og enhetsleder Inger-Lise Lervik deltok også på møtet.

Dagens veiledning var en nyttig og lærerik påminnelse om forhold som kan påvirke ansattes helse og sikkerhet. Spesielt ble systematisk forebygging vektlagt.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s