Personell og beboere på pensjonærheimen

Pensjonærheimen på Innsmøla er i utgangspunktet en ubemannet bolig for nettopp pensjonærer.

Bygget ble reist på 50-tallet en gang, og tiden har forandret seg. I de 17 leilighetene bor det i dag mange som trenger både helsehjelp og praktisk bistand. På hverdagene er det derfor 1 hjemmehjelp på bygget som bistår med alt fra medisinering, måltider og renhold. På formiddagen er det mange som trenger hjelp samtidig, og da er det gjerne en ekstra hjemmehjelp til stede.

Over: Siw Raya Vassgård (til venstre) er husvert på pensjonærheimen. Hun er hjemmehjelp med fagbrev som helsefagarbeider. I midten: Ellen Frantsvåg på andre opplæringsdag som tilkallingshjelp. Ellen jobber i tillegg som renholder på ferga, og har også jobbet i posten. Som seksbarnsmor skal hun være godt rustet til å ta vare på beboere som trenger hjelp. Til høyre: Helsefagarbeider Janne Klara Osen er også en del av hjemmehjelpsteamet.

Hjemmehjelpene samarbeider tett med hjemmesykepleien. Mange av brukerne får både helsehjelp og praktisk bistand. På grunn av god formal- og realkompetanse i hjemmehjelpsgruppen kan de utføre de fleste oppgaver i hjemmene!

Over: Trivsel på stua. Fra venstre: Inger Haug, Torbjørg Nilsen og Ingrid Skaret. På ettermiddagen spiller beboerne ofte brettspill på stua.

For å få innspill om ulike saker som opptar beboerne blir det nå igangsatt faste husmøter hvor ansatte, ledere og beboere møtes for en prat og informasjonsutveksling.

Første møte blir 22.oktober. Det er foreløpig planlagt 3-4 møter per år.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s