Pasientsikkerhetsvisitt ved Hopen Bofellesskap

Tekst og foto: Camilla Moe Betten

Pasient og brukersikkerhetsvisitter er et verktøy som tilrettelegger for en åpen og ærlig dialog mellom øverste ledelse og personalet i avdelingen. Det innebærer også at man identifiserer ulike risiko- og forbedringsområder som må følges opp på en systematisk måte i etterkant. 

Helsetjenestene består av mange enheter som er avhengig av god koordinering og samarbeid. Ledelse spiller en viktig rolle. Ledelse av pasientsikkerhet handler om å gå foran som et godt eksempel, lytte til medarbeidere og etablere en kultur for åpenhet. Tiltaket med pasient- og brukervisitter er å legge til rette for en åpen og ærlig dialog mellom øverste ledelse og personalet. 

Helse og omsorg har over lang tid jobbet med pasientsikkerhetsprogrammet og har tidligere gjennomført pasientsikkerhetsvisitter på sykehjemmet, hjemmetjenesten og helsekontor. Nå var tiden inne for å gjennomføre dette på Hopen bofellesskap. 

På bildet (fra venstre): Ingeborg Johnsrud Dyrnes (kommunalsjef), Mona Stensønes (miljøterapeut), Ingrid Helene Bergem (miljøterapeut), Maren Veiset Yttervik (lærling helsefagarbeider), Kristine Hermstad (sykepleier) og Ken Slørdahl (miljøterapeut). 

18.september deltok ei gruppe av ansatte ved bofellesskapet på pasientsikkerhetsvisitten (se bildet). Ingeborg J. Dyrnes ledet møte. I tillegg deltok Randi Holberg (avdelingsleder bofellesskapet) og Gudmundur Gardarsson (enhetsleder aktivitet og boveiledning) som observatører på første del av visitten, og var med i diskusjonen under oppsummeringen.

Camilla Moe Betten var referent. 

Gruppa var aktiv under visitten og kom med mange innspill som til slutt førte til ulike tiltak som de ønsker å jobbe med. Etter 3 måneder skal det gjennomføres oppfølgingsvisitt hvor det skal avklares om tiltakene er satt i verk og analysere om de har ført til en forbedring.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s