Samarbeidsmøte med Kristiansund sykehus

Helse Møre og Romsdal HF med ressurspersoner ved Kristiansund sykehus besøkte i dag Helse- og omsorg Smøla kommune.

Driftig delegasjon fra Kristiansund sykehus på kommunebesøk. Over fra venstre; Betzy Elgsaas – IKT-konsulent, Christina Swan Olsen- seksjonsleder medisinsk sengepost, Carina Wollan Myhre-sykehuskoordinator , Chris Olsen- seksjonsleder akuttmottaket, Gudrun Karlsen- seksjonsleder kirurgisk og ortopedisk sengeposter.

Smøla var i dag første kommune ut i det som skal bli en rekke samarbeidsmøter med Nordmørskommuner i regi av sykehuset i Kristiansund.

Agenda for dagen var informasjonsutveksling, kunnskapsdeling og dialog.

Sykehuskoordinator Carina Wollan Myhre ga en statusoppdatering om det nye SNR- Sjukehuset Nordmøre og Romsdal med planlagt byggestart i 2020, samt DMS-et (Distriktsmedisinsk senter) som skal etableres i Kristiansund sykehus sine lokaler når de fristilles.

Les mer om det pågående arbeidet på Helse Møre og Romsdal HF sine sider.

Over: Ortopedisk sykepleier og seksjonsleder Gudrun Karlsen presenterte «Kristiansundsmodellen» i oppfølgingen av den eldre ortopediske pasienten, her ved pasienter som har hatt brudd i lårhalsen eller har fått nytt hofteledd. Kristiansund sykehus har god erfaring med bruk av sjekklister i det postoperative forløpet, tverrfaglige møter, samt å sørge for god skjerming i avdelinga både mht pasientrom, måltidssituasjoner mm.

Over: Chris Olsen om NEWS-prosjektet, et pilotprosjekt i samarbeid mellom Kristiansund og Averøy kommuner og sykehuset i Kristiansund. Arbeidet bygger på metodikk knyttet opp mot National Early Warning Score (NEWS), kommunikasjon (ISBAR) og ABCDE-prosedyrer. Prosjektet har særlig vist seg å trygge personell i kommunehelsetjenesten i å gjøre riktige valg og beslutninger.

På møtet deltok flere fagpersoner fra både Helse-og omsorgstjenestene i Smøla kommune; ledere og teamledere og sekretær fra sykehjem og hjemmetjenesten.Fra helse deltok Helsesykepleier, fysioterapeuter og leger.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Møre og Romsdal, avdeling Kristiansund- vil i løpet av høsten invitere kommuner på Nordmøre med på et læringsnettverk om Tidlig oppdagelse av forverret tilstand, som også er en av tiltakspakkene i Pasientsikkerhetsprogrammet.

Over: Betzy Elgsaas (til venstre), IT-konsulent delte erfaringer om elektronisk samhandling mellom sykehus og kommuner, såkalte E-meldinger. Disse meldingene er kjernen i all kommunikasjon mellom nivåene, og dagens presentasjon skapte stort engasjement. Vi inviterer derfor Betzy Elgsaas på et snarlig nytt besøk til Smøla der vi kan jobbe videre sammen for å bli enda bedre.

Til høyre: Ingeborg Johnsrud Dyrnes, Smøla kommune. Dyrnes deltar i flere interkommunale arbeidsgrupper, samt i samhandlingsutvalg Sykehus og orkidé-kommuner.

Vi sier tusen takk for besøket, og lykke til videre med arbeid og samarbeid!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s