Hva er viktig for deg?

«Hva er viktig for deg?»- dagen har etter hvert blitt en internasjonal dag for å markere betydningen av å involvere pasienter og brukere i eget liv, helse og behandling.

«Helse i Havet» vil som en ekstra inspirasjon til mulige tiltak gjerne dele hva våre kolleger ved enheten Aktivitet- og boveiledning gjorde ved fjorårets markering. Innlegget er skrevet av aktivitør ved Nordsia aktivitetssenter Kari Dalen Nordseth:

«I  juni 2018 ble vi på aktivitetssenteret introdusert for konseptet  «Hva er viktig for deg?» Det var aktivitør Aud Jorunn Holmen som fortalte oss om det,  og vi ble fort enige om at dette var noe vi ville videreføre på Nordsia aktivitetsenter også.

Konseptet er i utgangspunktet tilrettelagt for eldre, men vi tilpasset det til vår brukergruppe. Vi startet med å innføre et jobbmøte/personalmøte, der vi stilte spørsmålet: «Hva er viktig for deg?»

Dette sendte vi ut på forhånd uka i forveien, slik at alle, også de som ikke hadde arbeidsdag i kunne få muligheten til å være med. Alle brukerne fikk hver sin lapp, der de skulle skrive sitt svar.

De som behøvde hjelp til forklaring/skriving av assistent fikk det. Etterpå gikk vi gjennom svarene, og pratet rundt det.  Dette satte i gang en super samtale, der vi pratet om mye og mangt.

Og denne dagens ideer, ga grobunn for andre ideer som vi gjennomførte senere på året; turer, fester osv. Noen av svarene var:

«Det er viktig for meg å være på jobb!»

«Å koke tennbriketter er viktig»

«jeg synes det er koselig å tegne»

«Å kjøre en tur, dra en tur til steder jeg ønsker meg»

«KBK, Rosenborg, jobben min»

«Spille musikk»

Jobbmøte

Det er supert å ha en dag i året som setter fullt fokus på «Hva er viktig for deg?», Og for alle ansatte i ulike institusjoner, aktivitetsenter, bofelleskap, osv er dette et spørsmål de fleste av oss har med oss på jobb hver dag.

  • For hva er viktig for de vi jobber med?
  • Hva er viktig for de vi jobber for?

Noen ganger kan svarene deres overraske oss, kanskje er det ikke så mye som skal til, for at de føler at det som er viktig for dem blir oppfylt eller sett?

 Vi på Nordsia aktivitetsenter tok utgangspunkt i dette første møtet i fjor,  og har etter det hatt jevnlige jobbmøter/personalmøter.

Dette er en super arena hvor vi samles rundt bordet, serverer kaffe/te/frukt og har et tema vi tar opp. Her har vi planlagt turer, fester, juleaktiviteter og andre ønsker. På siste møtet nå i April, satte vi brannvern og brannsikkerhet i fokus.

 At møtene er viktig for mange av brukerne, er det ikke tvil om, for jeg får av og til sakslister med punkter som er ønskelig at vi tar opp. Dette viser at de tar dette på alvor, og at de føler at de blir sett og hørt.

Gjengen ved Nordsia aktivitetssenter er en super gjeng, med masse humør, enorm arbeidsmoral og  stor arbeidskapasitet.

Et kollegiet det ikke er alle forunt å få omgi seg med hver dag.  Og nettopp derfor, for å ivareta ideene, humøret, gleden, mestringen

Skal vi spørre oss spørsmålet, ikke bare en dag i året, men hver dag:

«Hva er viktig for deg?»

 Aktivitør Kari Dalen Nordseth

Hva er viktig for deg 2019

 Over: Plakat utgitt av FHI i forbindelse med årets markering 6.juni 2019.

Under: Ansatte på vakt i hjemmetjenesten på Smøla med buttons på selve «Hva er viktig for deg?»-dagen i 2019.

Hva er viktig for deg dagen 2019.jpg

Under: Hva er viktig for deg dagen ble også markert ved Smøla sykehjem. Kilde: Smøla sykehjem sin facebook-gruppe.

Hva er viktig for deg dagen sykehjem.jpg

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s