Gravid kvinne på laaang rotur

Mer «Helse i havet» blir det ikke enn når bunadsgeriljaen ror en gravid kvinne fra Smøla til Kristiansund.

I dag klokka 16.00 la geitbåten med bunadsgerilja fra kai. På kaia på Ersneset var både familie, venner, naboer, politikere og entusiaster møtt opp for å ønske god reise og styrke på turen som ventes å ta ca 5 timer.

Fra venstre: Britt Bækken Schrøder, Anne Bjøringsøy og Jorunn Skaret. Sterke og stolte smølakvinner, mødre og bestemødre.

Ombord ei høygravid kvinne og sterke roere med blomster i håret, flytevester og bunadssølv om livet; Karoline Gudmundseth, Ellen Marie Svendsen, Guri Bae Solvang, Ida Skaret, Gunvor Astrid Folde, Hilde Leren, Ina Therese Næss, Stine Bjerknes Hopmark, Silje Kristin Soleim Aspaas, Ingunn Hopmark, Marie Osen, Lillian Langset og Marit Johnsen Myrvoll.

Roer, mor og en av ideskaperne bak roturen Guri Bae Solvang skrev følgende på Bunadsgeriljaen sin Facebook-side:

Ja det er grunn til å kjempe for likeverdig fødselsomsorg for kvinner på Smøla. Vi feirer Budnadgeriljaen som kommer til å seire til slutt💪🏻💪🏻💪🏻 det er vel nok bekymringer, våkennetter og redsel knyttet til å bære fram et barn om vi ikke skal være redd for
reiseveien i tillegg.

God tur jenter, dere ror dere inn i historiebøkene ❤️

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s