Bruker nummer 60 i virtuell avdeling!

Innlegget er skrevet av leder for hjemmebasert omsorg – spesialist i avansert klinisk sykepleie Gunvor Astrid Folde.

Over: Gunvor Astrid Folde- privat foto.

Nå i mars passerte vi bruker nummer 60 som fikk tildelt den hjemmebaserte tjenesten «virtuell avdeling», som ble etablert i mars i fjor, og som er ganske så unik for Smøla kommune.

Virtuell avdeling er resultatet av flere års arbeid med helhetlige pasientforløp i hjemmet, og er en tjeneste som tilbys nye brukere av hjemmetjenesten, brukere med funksjonsfall eller brukere som akkurat er utskrevet fra sykehus eller sykehjem.

Markering av at bruker nr 60 har fått et kompetent og tverrfaglig tilbud i Virtuell avdeling siden oppstart i 2018. Foto: Gunvor Astrid Folde

Tjenesten har som mål å kartlegge behov tidligst mulig, hjelpe brukeren å sette mål for eget liv og helse, og sikre et trygge og gode forløp for hver enkelt bruker med sammensatte behov.

Hver uke drøftes inneliggende brukere i tverrfaglig team/primærhelseteam via tavlemøtet, og aktuelle tjenester bli koblet på etter behov. Brukerne får dermed skreddersydde tjenester.

Dyktige fagfolk i hjemmebasert omsorg sørger for trygge tjenester i hjemmet. Foto: Gunvor Astrid Folde

I hjemmetjenesten er denne måten å arbeide på nå godt etablert. Alle er med, og alle vet hva som forventes. Det var en stolt avdelingsleder som på personalmøte denne måneden la frem prosessmålingene vi har gjort siden oppstart.

Målingene vi har gjort på bruk av sjekkliste, «hva er viktig for deg- samtale» og 4 meter gangtest viser at vi nå er utfører tjenesten konsekvent med det innholdet som forventes over hele linja.

Det var dermed duket for en aldri så liten feiring med kake for alle de ansatte i tjenesten som har lagt ned en enorm innsats for at vi har fått til dette. Tavlemøter va 2019

Over: Teamleder Cicilie Sørstrand leder her tverrfaglig tavlemøte i Virtuell avdeling. 

Under: Besøk av forbedringsteamet fra Gjemnes kommune. Her deltar de på tavlemøte på korttidsavdelingen, Smøla sykehjem.

Besøk fra Gjemnes 2 2019

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s