Hurra for helsefagarbeiderne!

Helsefagarbeidere utgjør selve motoren i omsorgstjenestene, og uten disse dyktige fagfolkene stopper tjenestene opp.

Smøla kommune er intet unntak. I en periode har det vært- og det er fortsatt underskudd på autoriserte helsefagarbeidere. Det som imidlertid er positivt er at svært mange er i ferd med å gjennomføre utdannelse og praksiskrav.

Over: Hilde Anita Berntzen gjennomførte 13.mars 2019 praktisk eksamen og besto med glans! Vi gratulerer med godt gjennomført 💐 Hilde har fulgt undervisningsopplegget til Ressurssenteret i Kristiansund (RIK) siden 2017 samtidig som hun hele tiden har arbeidet ved Smøla sykehjem.

Etter gjennomført og bestått teoretisk opplæring og arbeidskrav i praksis gjennomføres en fagprøve med 2 sensorer til stede. For å bestå må kandidaten være godt forberedt, og må kunne vise fram sitt kunnskapsgrunnlag gjennom å begrunne og redegjøre for sine handlinger.

Bestått fagprøve er grunnlag for offentlig autorisasjon som helsefagarbeider, og en forutsetning for fast ansettelse.

Over 20 personer er i ferd med å gjennomføre utdannelsen for å bli helsefagarbeidere i Smøla kommune nå. Noen har nettopp startet, og andre er altså ved målstreken.

I desember starter et helt nytt kull elever på Smøla. Faglig leder er Solveig Skaret Tysnes.

Les mer om denne satsingen i neste blogginnlegg som er skrevet av læreren selv.

Under: gjengen samlet til undervisning ved Smøla sykehjem. Helt til venstre står Solveig Skaret Tysnes, som altså er fagansvarlig lærer for elevene. Vi ønsker alle lykke til med utdanningsløpet! Foto: U.T.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s