«NEWS» i Helse og omsorg- Viktig verktøy for ansatte

Alle ansatte i sykehjem og hjemmetjenestene har denne uka fått internundervisning om NEWS- National Early Warning Score.

Unni Grethe Lie og Laimdota Zvirbule regner ut NEWS-Score. Foto: Unni Betten

«Tidlig oppdagelse av forverret tilstand» er en av tiltakspakkene i Paseientsikkerhetsprogrammet:

«Forverring i pasientens kliniske tilstand oppstår ofte gradvis, både for pasienter som behandles hjemme, på sykehjem og i sykehus. Det er avgjørende å kunne identifisere tegn til endringer/forverring på et tidlig tidspunkt, slik at utvikling av akutt kritisk sykdom kan begrenses.

Tidlig oppdagelse av en klinisk forverret tilstand, etterfulgt av rask og effektiv handling, kan redusere forekomsten av uønskede hendelser, sykdomsforverring og hjertestans.»

Kilde: Pasientsikkerhetsprogrammet.no

Undervisningen var lagt opp med både teoretisk gjennomgang og praktiske øvelser. Kursholderne Gunvor Astrid Folde og Synøve Jota Gulla (begge stående) sammen med kursdeltakere fra hjemmetjenester og sykehjem. Foto Unni Betten

News er altså et verktøy for å avdekke tegn til forverrelse ved hjelp av vurdering av vitale funksjoner. På denne måten kan behandling iverksettes tidligere. Disse målingene er helsepersonell godt kjent med. Nytt er det å faktisk sette dette i et system og finne varseltegnene.

Det er leder for hjemmetjenestene Gunvor Astrid Folde som har hatt ansvar for undervisningen sammen med prosjektleder for pasient- og brukersikker kommune, Synøve Jota Gulla.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s