Hjemmetjenesten på Smøla har etablert «virtuell avdeling»

Hjemmetjenesten på Smøla har nylig etablert en såkalt Virtuell avdeling. Dette er et anerkjent konsept for å ivareta pasienter med omfattende og sammensatte behov for tverrfaglig oppfølging.

En virtuell avdelingen er sammensatt av personell med tverrfaglig kompetanse, men uten det fysiske bygget. Pasientene bor i hjemmene sine, og blir ivaretatt der av hjemmetjenesten.

Konseptet som ble utviklet i London i 2006 har vunnet flere priser, og har senere spredd seg i og utenfor Storbritannia.

Se film fra Wales om virtuell avdeling.

Avdelingsleder Gunvor Astrid Folde er prosjektleder for Helhetlig pasientforløp i hjemmet, og hun leder personalgruppen og et tverrfaglig forbedringsteam i dette arbeidet. Hun skriver i en oppsummering:

Så langt i mars er 4 pasienter innskrevet i Virtuell avdeling, og flere er på tur både til å bli innskrevet.

I løpet av innleggelsen gjennomføres hjemmebesøk, tverrfaglig vurdering og pårørendesamtaler. Det gjøres systematiske målinger på at vi gjennomfører prosessene til riktig tid og på rett måte.

Forbedringsteamet i Helhetlig pasientforløp «Det gode pasientforløpet» – er en sentral drivkraft for å lykkes med systematisk oppfølging av hjemmeboende med sammensatte helsemessige og/ eller sosiale behov.

Fra venstre Synnøve Follestad, ergoterapeut. Gunvor Astrid Folde, leder for hjemmetjeneste og prosjektleder. Kari Lie, fysioterapeut. Cicilie Sørstrand, sykepleier. Håvard Bjørkly, lege. Bildet ble tatt ved prosjektoppstart høsten 2017.

Smøla kommune er nasjonal pilot som Pasient- og brukersikker kommune. Kombinasjonen med å ta i bruk systematikken i «helhetlig pasientforløp» sammen med innsatsområdene i Pasientsikkerhetsprogrammet er en vellykket oppskrift.

Virtuell avdeling sikrer at det er de pasientene som har størst behov for tverrfaglige vurdering og oppfølging til enhver tid blir prioritert først.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s