Omsorgsboliger for framtidens behov på Smøla

Smøla kommune har vedtatt å bygge nye boliger for yngre personer med nedsatt funksjonsevne og for eldre med omsorgsbehov.

Denne uken har deler av byggekomiteen vært å sett på ulike typer boliger, samt hatt møter med ressurspersoner som har deltatt i prosjekt i Trondheim og Trøndelag.

Over fra venstre: Camilla Moe Betten- enhetsleder ved Hopen Bo- og Aktivitetssenter, Roger Osen- leder av byggekomiteen og ordfører i Smøla kommune, Nina Fagerheim- prosjektleder og Håvard Knutsen – leder av Livsløpsutvalget i Smøla kommune. Her i møte med Husbanken i Trondheim. Husbanken gir både faglige råd og veiledning i tillegg til økonomiske tilskudd og lån.

Over: På besøk ved Storebakken omsorgsboliger i Åsen, Levanger kommune. Dette bygget sto ferdig for litt under et år siden, og er bygget på tomten av en helseinstitusjon som ble revet. Dette ga noen arealmessige begrensninger, som igjen har blitt kompensert med å bygge i høyden og med en flott utsikt over bygda.

Over: fra omvisningen på Storebakken i Åsen- Levanger kommune.

Over: besøk på en omsorgsbolig fra 2015 for yngre med funksjonshemming på Valentinlyst i Trondheim. Det stor vekt på at bygningen skulle gli naturlig inn i det eksisterende bomiljøet.

Over: på befaring på Ladesletta omsorgsboliger i Trondheim. Petrine, beboer på Ladesletta (nederst til høyre) synes det er et trivelig sted å bo, mest fordi det er så mye å være med på.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s