E-Lås

 

e-lås

E-lås

Smøla Kommune innfører et system med elektronisk lås for personer som har trygghetsalarm og hjemmetjeneste. Dette for å sikre kvalitet i forbindelse med nøkkelhåndtering og for å øke tjenestemottakernes sikkerhet. I samarbeid med Averøy, Tingvoll, Halsa, Sunndal og Surnadal kommune gjøres det innkjøp av elektronisk dørlås.

 

En lås vil bli montert på innsiden av døren ovenfor låsen tjenestemottakeren har i dag. Når hjemmetjenesten banker på døren aktiveres låsen og de kan låse opp døren ved hjelp av en spesiell mobiltelefon. Døren kan ikke åpnes av en hvilken som helst mobiltelefon. Telefonene som brukes av hjemmetjenesten er godkjent og har høy sikkerhet. Det er bare nødvendig personale som har tilgang til disse mobiltelefonene. Tjenestemottakeren og pårørende bruker nøkkel som vanlig og låsen påvirker ikke den eksisterende lås.

Når låsen monteres vil ikke døren bli ødelagt. Hvis tjenesten opphører demonteres låsen og døren ser like hel ut. Selve monteringen av låsene vil bli utført av kompetent personale.

Smøla kommune har som mål å få montert e-lås for alle med tjenesten trygghetsalarm og leilighetene på Smøla Pensjonærheim i løpet av høsten 2018. I mars 2018 vil noen fra hjemmetjenesten og vaktmestertjenesten kartlegge dørene til de aktuelle brukerne.

e-lås 2

Demonstrasjon av e-lås innside av dør

 

 

Grunnen for å ta i bruk E-lås

Øker tryggheten til tjenestemottakeren da E-lås logger hvem som har vært på besøk

Helsetjenesten slipper å holde styr på et stort antall nøkler og de kan på en enklere måte komme seg inn til sine tjenestemottakeren

Det vil gå raskere for hjemmetjenesten å rykke ut ved trygghetsalarmer når de ansatte har nøkkelen tilgjengelig på telefon

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s