Brukerutvalget – brukermedvirkning på systemnivå

I stortingsmelding Nr 26: «Fremtidens primærhelsetjeneste- nærhet og helhet» ble behovet for å styrke brukerens rettigheter enda mer tydeliggjort.

Dette prinsippet er allerede nedfelt i pasient- og brukerrettighetsloven. Derfor handler ikke dette om å gjøre lovendringer, men om å styre praksis slik at dette blir etterlevd. Pasienter, brukere og pårørende skal være like viktige som fagfolk og politikere i endringsarbeidet vi nå står foran. Pasientene og brukernes behov skal inngå i grunnlaget for utviklingen av tjenestene, og kvaliteten på tjenestene skal vurderes fra pasientenes perspektiv. Pasientene kan på denne måten være helse- og omsorgstjenestens viktigste endringsagenter. Regjeringen.no

Over: deltakere på møte i brukerutvalget 12.2.2018. Fra venstre- Unni Betten, verneombud Sykehjem. Merete Hofstad, pårørende og sekretær. Kjetil Ragnes, leder av brukerutvalget. Ingrid Kristoffersen, pårørende. Oddvar Lura, brukerrepresentant og Håvard Knutsen, politiker.

Brukerutvalget for omsorgstjenestene på Smøla ble etablert i 2016, og består av engasjerte brukere, pårørende, ansatterepresentanter, ledere og politikere. Utvalget har minst 4 møter per år, samt et utvidet møte hvor øvrige pårørende inviteres inn for informasjon og innspill.

9.april gjennomføres det nettopp et slikt utvidet møte, og denne gangen blir det valg av nye medlemmer. Brukerutvalget ønsker derfor å nå ut med informasjon til potensielt aktuelle personer som kan tenke seg å stille til valg. Det aller viktigste er engasjement for god tjenesteutvikling.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s