Gode pasientforløp

Skrevet av Gunvor Folde, prosjektleder «Gode pasientforløp»

«10.-11. januar 2018  gikk andre samling i læringsnettverket for det «gode pasientforløp» av stabelen i Ålesund. Over 200 helsearbeidere fra 32 kommuner og 4 sykehus var samlet to hele dager for å definere mål og jobbe videre med det gode pasientforløpet for de kronisk syke eldre. Smøla var godt representert med hele forbedringteamet bestående av kommunelege Håvard Bjørkly, fysioterapeut Kari Lie, Ergoterapeut Synnøve Follestad, sykepleier i hjemmetjenesten Cicilie Sørstrand og sykepleier Gunvor Folde fra korttidsavdelingen. 

 Det jobbes godt i teamet og det fokuseres nå konkret mot å lande gode rutiner og sjekklister for oppfølging av denne komplekse pasientgruppen i kommunen. Vi kommer i løpet av  våren til  å  bli gode på, kartleggings,- og vurderingsbesøk hos nye og nylig utskrevne pasienter. Det er intensjonen at alle brukere som kommer inn under målgruppen skal ha hatt et vurderingsbesøk med utgangspunkt i «hva er viktig for deg» innen 3 dager etter at han er utskrevet fra sykehus eller ev korttidsavdelingen.

Kartleggingen skal blant annet inneholde en 4 meter gangtest, og det skal på sikt tilstrebes at flest mulig av de ansatte i hjemmetjenesten får opplæring til å kunne gjennomføre vurderingsbesøket. Fysioterapeut Kari og Ergoterapeut Synnøve kommer til å bistå i opplæringen med sin kompetanse på dette området. Det er mye som skjer nå fremover, til det beste for pasientene, så det er bare å henge med! Dette blir spennende!»

Saken oppdateres med bilder fra samlingen.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s