Pasientsikkerhetsvisitter

Helsetjenestene består av mange enheter som er avhengig av god koordinering og samarbeid. Ledelse spiller en viktig rolle. Ledelse av pasientsikkerhet handler om å sette ledelse og kvalitet på dagsorden. Det handler om å gå foran som et godt eksempel, lytte til medarbeidere og etablere en kultur for åpenhet. Et av verktøyene pasientsikkerhetsprogrammet tilbyr for ledelse er pasient- og brukervisitter. Tiltaket legger til rette for en åpen og ærlig dialog mellom øverste ledelse og personalet.

 

Les mer om forbedringskunnskap og ledelse av pasientsikkerhet på pasientsikkerhetsprogrammet sine nettsider.

 

Torsdag 23.november og 30.november gjennomførte vi for første gang pasientsikkerhetsvisitter i Smøla Kommune. Pasient- og brukersikkerhetsvisitter er et verktøy som tilrettelegger for en åpen og ærlig dialog mellom øverste ledelse og personalet i avdelingen. Det innebærer også at man identifiserer ulike risiko- og forbedringsområder som må følges opp på en systematisk måte i etterkant.

 

 

23.november deltok Laila Aure (hjelpepleier), Tove Pettersen (sykepleier), Lillian Langset  (fysioterapeut) og Ole Jakob Sletten (turnuslege) på pasientsikkerhetsvisitten for korttidsavdelingen på sykehjemmet. Birgit I. Eckhoff ledet visitten, mens Nina Kristine Fagerheim var referent. Synøve Jota Gulla og Inger-Lise Lervik observerte under visitten, men fikk være med under oppsummeringen. Sammen identifiserte de 3 utfordringer de ønsket å gjøre noe med.

 

Torsdag 30.november deltok Lamidota Zvibule (sykepleier), Lisa Mari Flataukan (lærling), Unni Betten (hjelpepleier), Kari Lie (fysioterapeut) og Ole Jakob Sletten (turnuslege) på pasientsikkerhetsvisitt for somatisk avdeling på sykehjemmet. Birgit I. Eckhoff og Håvard Bjørkly ledet visitten, mens Nina Kristine Fagerheim var referent. Synøve Jota Gulla observerte under visitten, men fikk være med under oppsummeringen. Sammen identifiserte de 2 utfordringer de ønsket å gjøre noe med.

 

Etter 3 måneder skal det gjennomføres oppfølgingsvisitt hvor det skal avklares om tiltakene er satt i verk og analysere om de har ført til en forbedring. Neste år vil det bli gjennomført pasientsikkerhetsvisitter på skjermet avdeling på sykehjemmet og i hjemmetjenesten.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s