Unge innovatører på Smøla sykehjem

Denne uken har Smøla sykehjem et ekstra mannskap på plass. Det er 4 innovatører fra 9.klassetrinn som har fått et oppdrag på sykehjemmet som de skal løse denne uken. Oppdraget går i korthet ut på å finne ut av hva som skal til for å gjøre Smøla sykehjem til en attraktiv arbeidsplass for ungdomsskoleelever på sommertid. Et krav til oppdragsgiver er å gi realistiske oppgaver.

Smøla sykehjem ønsker å ha ungdomsskoleelever i arbeid på sommeren. Hensikten er først og fremst å skape trivsel for pasientene, men også å bidra til økt interesse for omsorgsfag og dermed økt rekruttering av helsepersonell.

Ungdommene bruker tiden godt for å få best mulig innsikt: de intervjuer pasienter, snakker med ansatte, gjør nettsøk og diskuterer med hverandre.

Fredag 24.11 skal resultatet av arbeidet legges fram for en jury.

Over: Aktivitør Aud Jorunn Holmen er en av mentorene ved Smøla sykehjem, her sammen med innovatørene. Aud Jorunn deler mentoransvaret med Hilde Stensø.

«Formålet med Innovasjonscamp er at elevene skal bli kjent med lokalt arbeids- og næringsliv. Elevene skal få kunnskap om ulike yrker og utdanningsløp. Innovasjonscamp gir et godt utgangspunkt for kontakt og samarbeid med bedrifter i nærmiljøet.

Elevene får trening i å se muligheter og ta konsekvenser av egne valg. Elevene skal erfare og se hvordan arbeidsprosessen i produktutvikling og problemløsning fungerer.»

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s