Smøla Kommune startet denne uken utrulling av nye trygghetsalarmer. I samarbeid med Helseinnovasjonssenteret og ORKidè går 11 kommuner over fra analoge til digitale trygghetsalarmer denne høsten. Man trenger ikke lenger fasttelefonlinje for å ha trygghetsalarm. Unntaket er de plassene det er for dårlig mobildekning for å benytte de digitale trygghetsalarmene.
I følge Helsedirektoratet kan bruk av velferdsteknologiske løsninger bidra til økt trygghet og bedre tjenester for brukere og pårørende. Velferdsteknologi er teknologi som kan bidra til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltakelse og økt uavhengighet og mestring av eget liv. Velferdsteknologi kan også fungere som teknologisk støtte til pårørende og ansatte i helse- og omsorgssektoren. Helsedirektoratet anbefaler at kommunene går over fra analoge til digitale trygghetsalarmer i god tid før det analoge telefonnettet fases ut.
Over: en gammel trygghetsalarm og alarmknapp.
Ansatte fra hjemmetjeneste, vaktmestertjeneste og IT i Smøla kommune var samlet for opplæring med Driftstekniker Berit Rodahl. De nye trygghetsalarmene fra Doro kan programmeres med ulike funksjoner. På sikt er målet at ulike teknologi og sensorer kan kobles opp mot disse trygghetsalarmene, for eksempel komfyrvakt og elektronisk medisindispenser. Dette vil være med å gjøre det mulig for personer å klare seg selvstendig i sitt eget hjem og føle seg trygge.
Over: Ny trygghetsalarm og alarmknapp.
Så langt har 1/4 av trygghetsalarmene i Smøla kommune blitt skiftet ut og i løpet av kort tid vil alle alarmene der det lar seg gjøre bli byttet ut med digitale trygghetsalarmer.