Fra analoge til digitale trygghetsalarmer

Smøla Kommune startet denne uken utrulling av nye trygghetsalarmer. I samarbeid med Helseinnovasjonssenteret og ORKidè går 11 kommuner over fra analoge til digitale trygghetsalarmer denne høsten. Man trenger ikke lenger fasttelefonlinje for å ha trygghetsalarm. Unntaket er de plassene det er for dårlig mobildekning for å benytte de digitale trygghetsalarmene.

 

I følge Helsedirektoratet kan bruk av velferdsteknologiske løsninger bidra til økt trygghet og bedre tjenester for brukere og pårørende. Velferdsteknologi er teknologi som kan bidra til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltakelse og økt uavhengighet og mestring av eget liv. Velferdsteknologi kan også fungere som teknologisk støtte til pårørende og ansatte i helse- og omsorgssektoren. Helsedirektoratet anbefaler at kommunene går over fra analoge til digitale trygghetsalarmer i god tid før det analoge telefonnettet fases ut.

 

gamle talarmer 2

Over: en gammel trygghetsalarm og alarmknapp.

 

Ansatte fra hjemmetjeneste, vaktmestertjeneste og IT i Smøla kommune var samlet for opplæring med Driftstekniker Berit Rodahl. De nye trygghetsalarmene fra Doro kan programmeres med ulike funksjoner. På sikt er målet at ulike teknologi og sensorer kan kobles opp mot disse trygghetsalarmene, for eksempel komfyrvakt og elektronisk medisindispenser. Dette vil være med å gjøre det mulig for personer å klare seg selvstendig i sitt eget hjem og føle seg trygge.

 

nye talarmerOver: Ny trygghetsalarm og alarmknapp.

 Så langt har 1/4 av trygghetsalarmene i Smøla kommune blitt skiftet ut og i løpet av kort tid vil alle alarmene der det lar seg gjøre bli byttet ut med digitale trygghetsalarmer.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s