Omsorgskonferansen 2017

Tekst og bilder: Nina Fagerheim og Inger-Lise Lervik 

Onsdag 4.oktober og torsdag 5.okotober arrangerte Fylkesmannen i Møre og Romsdal den årlige omsorgskonferansen om endringsarbeid, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhet. Denne gangen i Molde med tema «Godt å leve heile livet» Samskapte tjenester – med kvalitet for bruker i sentrum. Smøla kommune stilte sterkt med ansatte fra sykehjemmet, hjemmetjenesten og ledelsen. 

Konferansen er en viktig del i satsingen Omdorgsplan 2020, en videreføring av Omdorgsplan 2015. Den tar både for seg nasjonale føringer og strategier, og eksempler fra praksisfeltet. I tillegg holdes det stand hvor folk kan vise fram eksempler på gode tiltak og utviklingsarbeid. 


Over: Smøla kommune ved Helse- og omsorgstjenestene deltok mannsterke både i salen og på standen hvor temaet selvsagt var Smøla- pasient og brukersikker kommune. Synøve Jota Gulla (til venstre) og Inger Kjønhaug hadde regi på standen, og hadde samtidig et innlegg i plenum om Smøla sykehjem sitt pågående pasientsikkerhetsarbeid. 

Som en av de nasjonal pilotene i pasientsikkerhetsprogrammet fikk Smøla kommune ha et innlegg om hvordan vi jobber for å bli og være en pasient- og brukersikkerkommune. Enhetsleder Inger-Lise Lervik innledet, og poengterte viktigheten av å forankre og få på plass en god struktur i organisasjonen først. 

Det er nå primærkontakter, fagansvarlige og teamledere i de ulike avdelingen på sykehjemmet og i hjemmetjenesten. Synøve Jota Gulla informerte generelt om organiseringen på sykehjemmet og oppstart av arbeidet som nasjonal pilot i pasientsikkerhetsprogrammet. 

Fra skjermet avdeling snakket Inger Kjønhaug om hvordan denne avdelingen har jobbet med pasientsikkerhet og hvilket innsatsområder det er jobbe med det siste året, en av disse er fallforebygging som har ført til gode rutiner og lite fall i avdelingen. 


Over: Nina Fagerheim, Synøve Jota Gulla og Inger Kjønhaug. 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s