Smøla kommune med i stor satsing på bedre samhandling om eldre og kronisk syke 

Smøla kommune ved forbedringsteamet (se under) er i gang med viktige forberedelser til deltakelse i læringsnettverk om «Det gode pasientforløp»

KS ved Avdeling Helse og velferd gjennomfører læringsnettverk for Gode pasientforløp for eldre og kronisk syke på oppdrag for Helse- og omsorgsdepartementet. KS samarbeider med Kunnskapssenteret for helsetjenesten i Folkehelseinstituttet om satsingen.

Arbeidet i læringsnettverkene bygger på professor Anders Grimsmos arbeid med Helhetlige pasientforløp i hjemmet (HPH) som ble gjennomført i Trondheim/Orkdalsregionen. Grimsmo deltar på nettverkssamlingene og er en viktig ressurs for satsingen.

Mål for arbeidet

Læringsnettverkene skal forbedre overgangene i pasientforløpet. Både internt i kommunene og sykehusene, og mellom sykehus og kommune. En viktig del av forbedringsarbeidet er å måle og evaluere, og dette er derfor et viktig element i læringsnettverkene. Deltakerne vil få opplæring i evaluering og måling.

Arbeidet skal resultere i at: 
– brukeren opplever å være likeverdig i utarbeidelse av sitt pasientforløp

– at kommuner og helseforetak arbeider systematisk med pasientforløp og dokumenterer effekten for brukerne

– at kulturen i kommuner og helseforetak er preget av helsefremmende mestring

Kilde: KS

Denne gjengen er forbedringsteamet fra Smøla kommune, som skal jobbe med å utvikle gode pasientforløp for multisyke eldre de neste to årene. 

Det svært kompetente og tverrfaglige forbedringsteamet består av –  fra venstre: Synnøve Follestad (ergoterapeut), Gunvor Astrid Folde (spesialsykepleier i institusjon og prosjektleder), Kari Lie (spesialfysioterapeut) Cicilie Sørstrand (spesialsykepleier, hjemmetjenesten) og Håvard Bjørkly (Kommunelege og fastlege) 

 Gunvor Astrid Folde er prosjektleder  for forbedringsteamet. Hun skriver: 

«Vi har de siste ukene vært ute i feltet og snakket med brukerne av tjenesten. Vi har spurt de om hvordan de opplever den helsehjelpen de får i kommunen; hva som er bra og hva som oppleves som mindre bra. 

Denne informasjonen skal vi nå ta med oss til Molde i slutten av oktober, der hvor vi skal dele erfaringer og utfordringer med andre kommuner og sykehus i Møre og Romsdal, med fokus på å utvikle tjenesten vår til å bli enda bedre i fremtiden. Vi gleder oss!»​

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s