Folkemøte om frivillighet på Smøla

Torsdag 4. mai inviterte Helse og omsorgstjenestene  til intet mindre enn et «Folkemøte om frivillighet» i kommunestyresalen på Smøla rådhus. 

Over: Folkehelsekoordinator Lillian Langset var med både å planlegge dagen og med faglig bidrag. Dagens budskap:  Frivillighet gir god folkehelse, både for den som får -og den som gir hjelp. 

Bakgrunnen for denne satsingen er både lokale behov og sentrale føringer, men mest av alt: gode muligheter for å lykkes! 

Smølaværinger har lang og god tradisjon for å hjelpe hverandre, enten det er sambygding, nabo eller familie. Denne fellesskapsånden viser seg også gjennom et stort engasjement i lag og foreninger som støttespillere i lokalsamfunnet. 

Vi har tidligere omtalt besøksvennene på Smøla sykehjem, og at vi nå også vil nå ut til hjemmeboende. I sykehjem er aktivitør Aud Jorunn Holmen primus motor sammen med aktivitetsgeruppen for å kartlegge den enkelte pasient sine interesser og  behov for trivselsskspende og tiltak. Dette er viktig kunnskap for for den som skal være frivillig.

Aktivitetsgruppen er sammensatt av vår kreative aktivitør Aud Jorunn Holmen og de engasjerte helsefagarbeiderne Kine Antonsen, Hilde Stensø og Lise Aure [ bilde kommer] 

Liv Synnøve Hoel er fylkets prosjektleder for Aktivitetsvennprosjektet som ble iverksatt etter TVaksjonen i 2013 hvor Nasjonalforeningen for folkehelsen fikk et betydelig beløp for demenssaken, både til forskning og frivillighet. 

I Møre og Romsdal har hele 20 kommuner inngått samarbeidsavtale med Nasjonslforeningen om å etablere og implementere ordningen med Aktivitetsvenner for personer med demenssykdom. Smøla vil også inngå en slik avtale. Les om aktivitetsvenn Nasjonalforeningen for folkehelsen sine nettsider.

Over: Liv Synnøve Hoel har gjort og gjør en betydelig innsats i å bistå kommunene med å etablere frivillighet gjennom aktivitetsvennprosjektet. 

Pensjonistforeningen gjør allerede en stor innsats ved å arrangere ukentlige samlinger for hyggelig samvær på Hopen, der de som har problemer med transport får tilbud om å bli hentet. Et tiltak som betyr mye for mange. 
Etter møtet: På omvisning i pensjonistforeningen sine lokaler på Hopen etter møtet. Nesten hver uke møtes en stor gruppe pensjonister for trivsel og samvær. Ganske snart får de nye naboer vegg i vegg, nemlig et samlingssted for ungdom. Kanskje kan unge og eldre dra nytte av samlokalisering på ulike måter? Fra venstre Halstein Spjelkavik- kasserer i pensjonistforeningen, Lillian Langset- folkehelsekoordinator, Jann Kristoffersen leder i pensjonistforeningen og Bente Width Berg, enhetsleder for NAV. 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s