Multisyke eldre- oppstart pasientforløp på Nordmøre

Helseforetaket i Møre og Romsdal med samhandlingssjef Britt Valdrehaug Tyrholm i førersetet har iverksett et stort arbeid for bedre samahandling mellom kommuner og sykehus om den multisyke eldre.

Representanter fra kommunene har deltatt i styringsgruppen som har arbeidet med å forberede et felles forløp.

Våren 2017 er det gjennomført oppstartmøter i alle nedslagsområdene for hvert av de fire sykehusene i fylket: Volda, Ålesund, Molde og Kristiansund.

20. april ble oppstartmøtet for Nordmøre gjennomført på Scandic hotell i Kristiansund.

Arbeidet skal føre til oppstart av læringsnettverk for alle de 4 sykehusene med regionale nedslagskommuner. I dette arbeidet vil det bli testet ut sjekklister og samarbeidsmetodikk mellom kommuner og sykehus. De fleste feil og uheldige hendelser skjer i overgangen mellom tjenestenivåene.

Målet med dette samhandlingsprosjektet er å skape større verdi for den det gjelder, nemlig det multisyke eldre og dennes pårørende. I mange tilfeller kan det å få behandling i hjemkommunen være bedre enn å bli lagt inn på sykehus. For å lykkes med dette er det behov for å tenke nytt og handle annerledes. Brukermedvirkning, involvering av pårørende, tverrfaglig samarbeid og gode sjekklister er nyttige virkemidler og verktøy.

Arbeid med pasientsikkerhet skal være integrert i forløpet til den multisyke eldre. Smøla kommune var invitert til oppstartsamlingen i Kristiansund for å formidle sitt arbeid med «Pasient- og brukersikker kommune». Forbedringsteamet

Over: Forbedringsteamet ved Smøla sykehjem. Avdelingsleder ved Smøla sykehjem Heidi Berland med mikrofon. Videre; Oddny Jenssen (sykepleier ved korttidsavdelingen) Inger Kjønhaug (vernepleier ved Skjermet avdeling) og Synøve Jota Gulla (sykepleier ved Somatisk avdeling).  Forbedringsteamet presenterte pågående og planlagte aktiviteter, og kan allerede vise til gode resultater i pasientsikkerhetsarbeid.  Alle avdelinger har arbeidet med fallforebygging. 


Forbedringsteamet ved Smøla sykehjem fikk mye positiv oppmerksomhet etter å ha presentert sitt arbeid. 

Smøla sykehjem bruker safety cross i registrering av fall. Personalet synes denne synliggjøring av nå-situasjonen er motiverende for å skape gode løsninger. 


Over: Praksiskonsulent og fastlege Tilde Svela presenterte  caset om Ola. Ola og Olaug utgjør til sammen  personifiseringen  av de multisyke eldre, og danner dermed selve grunnlaget for dette viktige samhandlingsarbeidet. 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s