Nye roller for bedre kvalitet i sykehjem

Somatisk avdeling ved Smøla sykehjem styrker nå arbeidet med å gi hver enkelt pasient og deres pårørende enda bedre oppfølging. 

Hver pasient har sin personlige kontaktperson (primærkontakt). Mandag 27.3  ble det gjennomført en ny fordeling, slik at hver enkelt av de ansatte i avdelingen har hovedansvar for en til to pasienter. Primærkontaktene skal sørge for god brukermedvirkning, herunder godt og kontinuerlig samarbeid med pårørende. 

En spesielt viktig oppgave er å avdekke risiko for fall, feilernæring, uhensiktsmessig medisinering og fare for infeksjoner. Dette er innsatsområder i Pasientsikkerhetsprogrammet «I trygge hender» som Smøla kommune er engasjert i. 

Personalmøte ved somatisk avdeling, foran til venstre avdelingsleder Heidi Berland. Heidi har avdelingslederansvar for alle 3 avdelingene. Nå blir det også tilsatt fagutviklingssykepleiere på hver avdeling. 

Vi mener at pasientsikkerhet best blir ivaretatt ved å ha tydelige roller og avklart ansvar. Styrket fokus på personlig oppfølging og brukermedvirkning gjennom primærkontaktenes ansvar er derfor viktige virkemidler. 

I tillegg blir det i prosjektperioden for  Smøla som «Pasient- og brukersikker kommune»  tildelt en rolle som fagutviklingssykepleier på hver avdeling i sykehjemmet. Disse skal bistå primærkontaktene med deres arbeid og sørge for helhetlig oppfølging og oversikt. 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s