Bedre oppfølging av syke eldre

Helseforetaket i Møre og Romsdal har tatt initiativ til å bedre oppfølgingen an eldre over 80 år med mange diagnoser (den multisyke eldre). 

De aller fleste øyeblikkelig hjelp -innleggelsene i sykehus er nettopp denne gruppen. Det betyr ofte at gamle med komplekse problemstillinger blir behandlet av de som kjenner de minst. 


Smøla kommune har mange fordeler som en liten øykommune, blant annet nærhet og nettverk rundt pasientene. Unødige sykehusinnleggelser blir i stor grad unngått. 

Likevel kan mye bli enda bedre. Primærhelsemeldingen anbefaler etablering av primærhelseteam:

«Meldingen omhandler forslag til hvordan den kommunale helse- og omsorgstjenesten kan utvikles for å møte dagens og fremtidens utfordringer. Forslagene omhandler tiltak som skal legge til rette for en flerfaglig og helhetlig kommunal helse- og omsorgstjeneste, med god kvalitet og kompetanse.»

Smøla som pasient- og brukersikker kommune arbeider systematisk med å utvikle helse- og omsorgstjenestene. Arbeidet med å bedre oppfølgingen av den multisyke eldre er en prioritert oppgave i dette arbeidet. 

Tidlig mobilisering og rehabilitering etter sykdom og skade er et av de viktigste tiltakene. 

Tverrfaglig innsats fra alle relevante faggrupper er godt etablert i Smøla kommune, og har fått et enda tydeligere fokus med innføring av hverdagsrehabilitering. Her får hjemmehjelpen nye oppgaver som «hjemmetrener». 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s