Smøla er i gang med hverdagsrehabilitering!

Skrevet av Lillian Langset, fysioteraput og folkehelsekoordinator. Lillian er prosjektleder for Hverdagsrehabilitering i Smøla kommune.

Hva er hverdagsrehabilitering?

Det er et 6 ukers forløp, hvor trening i daglige gjøremål skjer hjemme hos bruker. Et tverrfaglig team foretar kartlegging, og i samarbeid med bruker utarbeides det mål for hva bruker synes er viktig for å mestre hverdagen. Målene blir utgangspunktet i rehabiliteringen. Det tverrfaglige teamet jobber sammen med bruker for å nå de fastsatte målene.

Lengst mulig aktiv i eget liv – i eget hjem!

 

Her er første bruker i Smøla kommune, som deltar i hverdagsrehabilitering. Anne Dalen er nå i sin første uke med hverdagsrehabilitering. Hun er spent, men håper å kunne nå sine mål. Hennes mål er å kunne re sengen selv, smøre mat selv og å kunne gå til uteplassen utenfor pensjonærheimen.

 

Hvem jobber i hverdagsrehabilitering?

Et tverrfaglig team satt sammen av hjemmetjeneste, fysioterapeut og ergoterapeut. Alle med samme mål og fokus på at brukere i Smøla kommune skal bli mest mulig selvstendig og mestre sin egen hverdag!

anne-dalen-png

Forventninger

Vi kommer hjem til bruker. Vi jobber intensivt med å nå målene til brukeren. Evaluering og justering vil skje underveis. Vi forventer at bruker er motivert, villig til å gjøre en innsats for å gjenvinne tidligere mestringer. Dette for at bruker kan klare seg i større grad selv.

 

Hvem passer til hverdagsrehabilitering?

Alle over 65 år. Hatt et fall i funksjon? Fått problemer med hverdagslige aktiviteter? Ønsker å mestre hverdagen og være selvstendig? Da passer hverdagsrehabilitering!

 

For mer informasjon: http://hverdagsrehabilitering.no/

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsrehabilitering, Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s