Skrevet av Lillian Langset, fysioteraput og folkehelsekoordinator. Lillian er prosjektleder for Hverdagsrehabilitering i Smøla kommune.
Hva er hverdagsrehabilitering?
Det er et 6 ukers forløp, hvor trening i daglige gjøremål skjer hjemme hos bruker. Et tverrfaglig team foretar kartlegging, og i samarbeid med bruker utarbeides det mål for hva bruker synes er viktig for å mestre hverdagen. Målene blir utgangspunktet i rehabiliteringen. Det tverrfaglige teamet jobber sammen med bruker for å nå de fastsatte målene.
Lengst mulig aktiv i eget liv – i eget hjem!
Her er første bruker i Smøla kommune, som deltar i hverdagsrehabilitering. Anne Dalen er nå i sin første uke med hverdagsrehabilitering. Hun er spent, men håper å kunne nå sine mål. Hennes mål er å kunne re sengen selv, smøre mat selv og å kunne gå til uteplassen utenfor pensjonærheimen.
Hvem jobber i hverdagsrehabilitering?
Et tverrfaglig team satt sammen av hjemmetjeneste, fysioterapeut og ergoterapeut. Alle med samme mål og fokus på at brukere i Smøla kommune skal bli mest mulig selvstendig og mestre sin egen hverdag!
Forventninger
Vi kommer hjem til bruker. Vi jobber intensivt med å nå målene til brukeren. Evaluering og justering vil skje underveis. Vi forventer at bruker er motivert, villig til å gjøre en innsats for å gjenvinne tidligere mestringer. Dette for at bruker kan klare seg i større grad selv.
Hvem passer til hverdagsrehabilitering?
Alle over 65 år. Hatt et fall i funksjon? Fått problemer med hverdagslige aktiviteter? Ønsker å mestre hverdagen og være selvstendig? Da passer hverdagsrehabilitering!
For mer informasjon: http://hverdagsrehabilitering.no/